Gear

Serveerster doet een boekje open over hoeveel ze verdient bij Hooters

hooters verdiensten

De dames van Hooters, een restaurantketen uit Amerika, weten hun klanten altijd goed te verwennen met hun beeldschone voorkomen. De kenmerkende outfit: een oranje hotpants met wit topje is niet meer weg te denken uit de meer dan vierhonderd wereldwijde vestigingen van het restaurant.

Hooters is regelrecht succes

Hooters verwelkomt over het algemeen voornamelijk mannelijke gasten. Mannen houden van sport, daarom worden alle grote sporten steevast uitgezonden op de grote schermen. Het concept is een regelrecht succes. Je wordt bij Hooters aangenomen op basis van je uiterlijk, waardoor je natuurlijk ook een mooi loon mag verwachten. Maar hoeveel verdienen deze dames nou eigenlijk echt?

View post on Instagram
 

Hoe zit het met salarissen in Amerika?

In de Verenigde Staten krijgen horecamedewerkers vaak geen vast uurloon. Serveersters moeten het dus voornamelijk van fooien van klanten hebben. Het is in Amerika (en veel andere delen in de wereld) gebruikelijk om een fooi van 15 tot 20 procent te geven. Ben je écht tevreden over de ontvangen service? Dan geef je nog meer.

View post on Instagram
 

Slechte en goede dagen

De Amerikaanse Jade Amber doet een boekje open over haar loon bij de restaurantketen. In een YouTube-video vertelt Amber wat ze verdient. Op ‘slechte dagen’ verdient de blondine 25 tot 50 dollar, maar ze vertelt erbij dat dit maar zelden voorkomt. “Tijdens een ‘ok’ werkdag verdien ik tussen de 95 en 125 dollar”, laat Amber weten. Qua inkomsten schaalt ze dit alsnog in als een slechte dag, maar ze heeft wel degelijk geld verdiend.

Watch on YouTube

‘Het meest wat ik ooit heb verdiend op een werkdag bij Hooters was maar liefst 900 dollar’

Op goede dagen verdient Amber bedragen rond de 500 dollar op één werkdag. Het meeste wat Amber ooit verdiende op een dag was 900 dollar! Voor deze bedragen moet je dus wel bereid zijn om in spannende broekjes en een hemdje met een laag decolleté door Hooters rond te lopen…