Ongeacht van welk genre jij houdt: op Netflix ben je aan het juiste adres. Ons favoriete streamingplatform biedt meer dan genoeg vermaak. Ook voor fans van science-fiction films. Dit zijn drie aanraders die gewoon op Netflix te vinden zijn.

Netflix biedt deze science fiction films aan

Het is nog even wachten op de ruimtefilm van Tom Cruise in samenwerking met NASA écht in de ruimte gaat opnemen. Ook op de nieuwe trilogie van Star Wars moeten we nog een tijd wachten. Gelukkig biedt Netflix ons een fijne uitkomst. Online zijn namelijk genoeg science fiction films te vinden. Dit zijn drie films die je vandaag nog kan kijken.

2001: A Space Oddyssey

Grote kans dat je de naam van deze film in menige lijst met ‘beste films ooit gemaakt’ bent tegengekomen. Onder filmliefhebbers staat de film uit 1968 namelijk bekend als één van de beste films die ooit zijn gemaakt. Centraal in de film staan wetenschappers die na de ontdekking van een speciale monoliet op weg zijn naar Jupiter. Zij krijgen hulp van het computersysteem HAL, maar al gauw lijkt HAL een eigen wil te creëren. Met een hoge IMDb-score en een ver reikende invloed, is dit één van de science fiction films die je niet mag missen.

Valerian and the City of a Thousand Planets

Ook al waren de meningen over deze film verdeeld, toch is het een must-see voor elke liefhebber van science fiction films. Dit heeft alles te maken met de bizarre beelden en het grote universum van de film. De film gaat over Alpha, dat ‘de stad van duizend planeten’ wordt genoemd. Alpha wordt bedreigd door een mysterieus kwaad. Het is de taak van agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (de knappe Cara Delevigne) om dit kwaad op te sporen. Door de bizarre monsters, grote ruimteschepen en het feit dat er veel op het spel staat, doet de film denken aan de science fiction films in de Star Wars reeks.

Ready Player One

Deze film gaat over de jongen Wade Watts, die zich in de toekomst van 2045 bevindt. Zijn ouders zijn gestorven, de wereld is een grauwe plek geworden en hij zoekt uitvlucht in het spel OASIS. Dit is een virtueel universum waar ongelofelijk veel mogelijk is. De maker van OASIS heeft ooit een ‘paasei’ verstopt in het spel: degene die dit vindt, erft een groot geldbedrag en de macht over OASIS. Wade blijkt erg goed te zijn in het spel. Het duurt hierdoor niet lang voordat hij binnen én buiten het spel wordt opgejaagd door een groot bedrijf dat het paasei veel liever zélf vindt. Legend Steven Spielberg regisseerde de film: reden dus om Ready Player One een keer aan te zetten op Netflix.