Entertainment

Het salaris van Avengers: Endgame acteurs laat miljonairs watertanden

salaris van Endgame

Het is een mysterie wat voor salaris de Avengers in de fictieve wereld verdienen. Misschien doen ze hun heldendaden uit pure goedheid en hoeven ze daar geen compensatie voor. Van de acteurs die de helden spelen, weten we dat ze wel zeker een compensatie willen. En wat voor een. Het salaris van de Avengers: Endgame acteurs is iets waar menig miljonair jaloers op zou zijn.

Salaris Avengers: Endgame acteurs

We kunnen niet voor elke acteur die in Avengers: Endgame speelden met zekerheid zeggen wat het salaris is. Wel kunnen we een goede gok doen naar wat hun salaris minimaal geweest moet zijn. Dit komt doordat de salarissen van de acteurs in de vorige Avengers film wel bekend zijn. Net zoals dat het geval is bij andere films uit het Marvel-universum met specifieke acteurs uit de Avengers-reeks. Het is best opvallend hoe veel meer de acteurs verdienen in de recentere Marvel-films in vergelijking met een paar jaar terug.

Iron Man (Robert Downey Jr.)

Robert Downey Jr. verdiende waarschijnlijk het meeste voor zijn werk in de laatste Avengers-film. Zijn exacte salaris is net als bij de andere acteurs nog onbekend. Wel weten we dat hij voor zijn rol als Iron Man in de eerste Avengers-film uit 2012 een slordige 50 miljoen dollar verdiende. Er wordt door sommigen geschat, dat zijn salaris voor de laatste twee films bij elkaar maar liefst 180 miljoen dollar is! Voor Infinity War was dat 75 miljoen dollar en Endgame minimaal 85 miljoen dollar is (10 miljoen basis fee en 75 miljoen salaris). Daarnaast krijgt de beste man ook nog eens een percentage van de films, dus het is niet gek dat zijn vermogen op 300 miljoen wordt geschat Gek genoeg verdient hij een stuk meer dan zijn mede-acteurs. Misschien dat hij de publieksfavoriet is? Nog een bizar feitje: voor zijn cameo-vertoning van enkele minuten in Spider-Man: Homecoming kreeg hij 5 miljoen dollar. Toe maar. Dan moet je bedenken dat hij voor de eerste Iron Man film ‘maar’ 500.000 dollar kreeg.

Chris Evans (Captain America)

Chris Evans kreeg voor zijn rol in Captain America: The First Avenger (2011) 1 miljoen dollar. Daar kun je een huis van kopen, dus wij noemen het veel. Maar het is slechts een peulenschil als je kijkt naar wat zijn salaris was voor Avengers: Endgame. The Hollywood Reporter beweert dat de acteur voor de nieuwste film 20 miljoen dollar binnensleepte. Dat is 5 miljoen meer dan dat hij kreeg in zijn eigen film uit 2016: Captain America: Civil War.

Thor (Chris Hemsworth)

In het begin van zijn Marvel-carrière was Chris Hemsworth nog niet zo super bekend. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij voor de eerste Thor-film in 2011 slechts 150.000 dollar kreeg. Daar kun je dan weer geen (gemiddeld) huis van kopen, maar zijn achterstand op het gebied van salaris heeft hij snel weer rechtgetrokken. In zijn volgende film, die geheel in het teken van Thor stond (Thor: Ragnarok), verdiende hij 15 miljoen dollar. Later verdiende hij bij Avengers: Infinity War en Endgame maar liefst 20 miljoen dollar. Zijn salaris in de laatste Marvel-films is niet het enige waar hij de laatste tijd bakken met geld aan verdiend. De knappe kop doet ook klussen voor modemerken als TAG Heuer en Hugo Boss.

Black Widow (Scarlett Johansson)

Het exacte salaris van de bloedmooie actrice is onbekend, tenminste voor de laatste film. Variety speculeert echter dat zij hetzelfde bedrag kreeg als Chris Evans en Chris Hemsworth in Avengers: Age of Ultron (2015). Als dit ook het geval is bij de nieuwste Avengers-film, dan verdiende ze 15 miljoen dollar. Dit ligt ook in de lijn der verwachting: voor haar eigen film – die waarschijnlijk ‘Black Widow‘ gaat heten – krijgt ze hetzelfde bedrag. Net als Chris Hemsworth doet zij ook campagnes voor luxe-merken. Denk bijvoorbeeld aan merken als Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en L’Oréal.

Hawkeye (Jeremy Renner)

The Hollywood Reporter meld dat de stijlvolle acteur voor zijn debuut in de originele Avengers film uit 2012 tussen de 2 en 3 miljoen dollar kreeg. Dat is nog vrij veel, als je het vergelijkt met andere bedragen van debutanten in Marvel-films. Zijn vergoeding voor de nieuwste film zal waarschijnlijk even hoog zijn als het gemiddelde salaris van Endgame acteurs. Het valt namelijk op dat Renner pal naast Johansson in de credits wordt vermeld. Als je ziet dat zij 15 miljoen dollar verdiende, dan kun je met enige zekerheid zeggen dat hij hetzelfde verdient. Je kunt dus zeggen dat deze boogschutter raak heeft geschoten met deze rol.

The Hulk (Mark Ruffalo)

We vragen ons af of de stapel brieven van Mark Ruffalo even groot is als het karakter dat hij speelt. We weten in ieder geval dat de beste man waarschijnlijk 15 miljoen dollars binnen wist te tikken voor Avengers: Endgame. Dit vermoeden komt door het feit dat Ruffalo tussen Evans en Hemsworth in de credits staat. Wij weten niet hoe groot een stapel flappen ter waarde van 15 miljoen eruit ziet. De kans zit er dik in dat zijn personage ‘The Hulk’ hiervoor onder doet.

Spider-Man (Tom Holland)

Spider-Man: Homecoming was een grootse big-budget film. Toch ving de hoofdacteur Tom Holland slechts een half miljoen dollar voor zijn inzet. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat hij een tiener was toen hij acteerde in die film. Het salaris van Endgame acteurs is voor een groot deel bekend. Dat van Tom Holland is echter een groot mysterie. Er wordt geschat dat hij zo’n 3 miljoen dollar ving voor z’n rol, maar niemand weet het zeker.