De Oranje Leeuwinnen zijn de grote heldinnen van Nederland. Op dit moment zijn zij volop gefocust aan het werk voor de Europese Kampioenschappen. Nadat zij de groepsfase hebben overleefd, is het nu tijd om de knock-outwedstrijden goed door te komen. De laatste jaren hebben de voetbalvrouwen van Nederland steeds meer aandacht gekregen, wat natuurlijk terecht is. Maar wat is het salaris van het Nederlands elftal vrouwen nu eigenlijk?

Grote overwinning op financieel vlak

Dit seizoen hebben de Oranje Leeuwinnen een grootse overwinning binnengesleept. Niet op het veld, maar daar buiten. De dames van het Nederlands Elftal krijgen altijd een vergoeding voor een deelname aan een groot voetbaltoernooi, bijvoorbeeld het EK voetbal. De KNVB heeft besloten dat deze vergoedingen voor de dames nu gelijkgesteld zijn met de vergoedingen die de mannelijke voetballers krijgen. Dit betekent dat Memphis Depay een even hoge vergoeding krijgt als Vivianne Miedema. Voor de Oranje Leeuwinnen is dit ongelofelijk goed nieuws. Hiermee is het salaris van het Nederlands elftal vrouwen flink gestegen. Dit zal motiverend werken om nog meer inzet te tonen voor het land. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OranjeLeeuwinnen (@oranjeleeuwinnen)

Wat is het salaris van het Nederlands elftal vrouwen?

Natuurlijk laat de KNVB zich er niet over uit hoe hoog deze vergoeding is. Wel kan er een redelijk goede inschatting worden gemaakt van de hoogte van het bedrag. Over de huidige cijfers is niets te zeggen, maar als we terugkijken naar de cijfers van het verleden kunnen we wel een aantal interessante dingen zeggen. In 2019 kregen de mannen van het Nederlands Elftal een vergoeding van 4000 euro per wedstrijd. Dit is natuurlijk niet de hoofdprijs voor mannelijke voetballers, maar wij kunnen ons voorstellen dat dit in het vrouwenvoetbal enorm veel geld is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OranjeLeeuwinnen (@oranjeleeuwinnen)

Dit betekent dat de vrouwen van het Nederlands elftal ongeveer 4000 euro per wedstrijd aan salaris krijgen. Hoe verder zij komen op het EK voetbal, hoe meer geld zij aan het einde van het toernooi op de rekening krijgen gestort. Als we kijken naar de selectie van de Oranje Leeuwinnen valt op dat er een vrouw veruit het meeste verdient. Dit is Lieke Martens. Martens speelde bij FC Barcelona en verdiende naar schatting zo’n 200.000 euro per jaar. Nu heeft de Nederlandse voetbalster de overstap gemaakt naar Paris-Saint Germain: dit is het gigantische salaris van Lieke Martens nu.