Giovanni van Bronckhorst loodste zijn ‘cluppie’ Rangers FC heel knap naar de Europa League-finale. Helaas verloor Rangers na penalty’s van Eintracht Frankfurt (5-4). Maar wat is het salaris van Giovanni van Bronckhorst bij Glasgow Rangers eigenlijk?

Riant salaris in China

Vanaf 2015 was de 47-jarige coach vier jaar trainer van het eerste elftal van Feyenoord. Dit deed hij succesvol en wist met het team voor het eerst sinds achttien jaar de titel terug te brengen in Rotterdam. Het salaris van Giovanni van Bronckhorst in Rotterdam is onbekend, maar werd in de beginjaren geschat tussen de 750.000 en 1.000.000 euro. Waarschijnlijk werd dit door zijn succes, nog een stukje meer. Vervolgens vertrok Giovanni naar China om het grote geld binnen te harken. Naar verluidt ging de voormalig linksback maar liefst 12 miljoen euro per jaar verdienen bij Guangzhou City. Uiteindelijk heeft hij hier slechts één jaar gewerkt.

Salaris van Giovanni van Bronckhorst bij Glasgow Rangers

Dit seizoen verdient Giovanni van Bronckhorst naar verluidt rond de 1,7 miljoen euro per jaar aan salaris bij Glasgow Rangers. Niks te klagen! Daarmee kan hij zijn vermogen flink spekken.

Het vermogen van Giovanni van Bronckhorst

De oefenmeester praat eigenlijk nooit over geld. Zijn laatst bekende vermogen dateert uit 2012, toen Giovanni net twee jaar gestopt was met voetballen. Hij was werkzaam als assistent-trainer van Feyenoord en hij was de trainer van Jong-Feyenoord. Op dat moment werd het vermogen van de oud-coach van Feyenoord geschat op 18 miljoen euro. Grote kans dat dit bedrag tijdens de trainersloopbaan van Giovanni van Bronckhorst met zijn salaris een stuk hoger is geworden.

salaris Giovanni van Bronckhorst Glasgow Rangers