Ooit was er een zekere Elon Musk, inderdaad die Tesla en PayPal, die met een ludiek idee miljoenen wist te verdienen. Zijn ‘Boring Company’ verkocht maar liefst 20.000 ‘flamethrowers’. Uiteraard een totaal zinloos product, maar het werd verkocht. Iets minder gevaarlijk, maar minstens zou ludiek is de Rubber band Minigun. Inderdaad, een echt wapen wat elastiekjes schiet. Je kunt je dus een echte terminator wanen, zonder echt slachtoffers te maken. Je moet het maar bedenken.

De nieuwe hype: de Rubberband Minigun

Geweld is niet echt een product waar je aan denkt bij een nieuwe hype. Sterker nog, geweld zou eigenlijk alleen acceptabel moeten zijn op het witte doek. De Rubber Band Minigun is echter een sterk argument om even alle ethische bezwaren opzij te schuiven en de aanschaf van dit mooie wapen te overwegen.

rubberband minigun

Kickstarter

De Rubber Band Minigun dankt zijn vermeende populariteit aan het Kickstarter project. Het is een volledig automatisch wapen van hout dat is gebaseerd op de principes van het Gatling-pistool. De munitie bestaat uit 144 elastiekjes die je naar hartenlust, desgewenst volautomatisch, kunt afschieten op je vermeende vijand. De speciaal ontworpen elektromotor kan in enkele minuten worden opgeladen, zodat de minigun in een mum van tijd weer gereed is voor gebruik. Klein advies: ga niet je huisdieren te lijf met deze vette gun en richt het wapen ook niet op de ogen van je tegenstander, hoe verleidelijk het idee wellicht ook is. Met andere woorden: keep it safe!

Even 144 elestiekjes afvuren in amper 60 seconden

Het fenomenale ontwerp van de minigun zorgt ervoor dat het apparaat eenvoudig stationair kan draaien, zelfs zonder munitie. De bediening is super eenvoudig: je laat de trommel met de munitie draaien en haalt de trekker over. Het apparaat doet de rest. Je hebt daarbij de keuze om de elastiekjes per stuk af te vuren of juist om alles in een keer op je vijand af te vuren. Aan jou de keus.

rubberband minigun

De makers van de Rubber Band Minigun beweren dat dit de meest betaalbare elastiek-schietende-minigun op de markt is. Voor het gemak nemen we aan dat het waar is en eerlijk gezegd is een prijs van 94 dollar voor het apparaat zeker niet duur.

Voorgemonteerd of als bouwpakket

Potentiële kopers hebben de mogelijkheid om te kiezen voor een uitvoering van onbehandeld hout of een compleet zwarte uitvoering. Ligt het bedrag van 94 dollar toch een beetje buiten je budget, dan is er altijd nog de optie van een zelfbouw module. Je dient het apparaat dan volledig zelf te monteren. Je krijgt het in dat geval als een soort Ikea pakket thuis gestuurd. Heb je twee linker handen en is je technisch inzicht vergelijkbaar met het zichtvermogen van een mol, dan doe je er goed aan om de gemonteerde versie te kopen.

rubberband minigun

Leverbaar vanaf februari 2020

De Rubber Band Minigun bevat 500 bands en zal naar verwachting in februari 2020 leverbaar zijn. De makers hebben hun financieringsdoel inmiddels dankzij Kickstarter bereikt en dus is het een kwestie van tijd voor de eerste exemplaren daadwerkelijk worden verzonden. Mocht je overigens jezelf niet echt kunnen identificeren als een Terminator, maar meer het type Rambo willen zijn, check dan deze mega-gun. Het principe is hetzelfde, maar je schiet dan ‘even’ 204 elastiekjes weg. Leuk voor op kantoor bijvoorbeeld.