Entertainment

Royston Drenthe onthult: Door deze kansloze investering raakte ik deel van vermogen kwijt

royston drenthe investering

Royston Drenthe is een oud-professioneel voetballer uit Nederland. Hij staat bekend om zijn tijd bij Real Madrid en zijn opvallende carrière na zijn professionele voetbalcarrière. Hij had een succesvolle beginperiode bij Real Madrid, waar hij speelde met voetbalkanonnen als Wesley Sneijder, Arjen Robben en Ruud van Nistelrooij. Zijn carrière ging uiteindelijk als een nachtkaars uit.

Van ster in Madrid naar Kozakken Boys

Helaas was het snel afgelopen bij Real Madrid, toch heeft Royston Drenthe geen spijt van zijn beslissing om er te spelen. “Het is once in a lifetime, weet je. Ik heb mij ontwikkeld als mens en mijn salaris was goed, daar mocht ik zeker niet over klagen,” zei Royston Drenthe daarover. Na zijn tijd bij Real Madrid speelde hij voor allerlei clubs, van Turkije tot Rusland. Daarna keerde hij terug naar Nederland. Na een korte onderbreking van zijn carrière speelde hij voor amateurvoetbalvereniging Xerxes en Sparta Rotterdam. Uiteindelijk kwam hij terecht bij Kozakken Boys. In 2021 besloot Royston Drenthe terug te keren naar Spanje. Daar speelde hij voor Real Murcia. Dit is op het derde niveau van het Spaanse voetbal. Op dit moment speelt hij weer bij Kozakken Boys, waar hij zich meteen liet gelden.

View post on Instagram
 

Carrière naast het voetbal

Buiten zijn voetbalcarrière heeft Royston Drenthe ook een aantal andere interesses. Zo is hij te zien in het derde seizoen van Mocro Maffia, een Nederlandse televisieserie, en maakt hij rapnummers onder de naam Roya2Faces. Ook is hij actief als ondernemer en probeert hij hier en daar geld te investeren. Helaas is één van zijn investeringen niet zo succesvol geweest, waardoor hij een deel van zijn vermogen verloor.

“Dat kan ik me zeker herinneren”, reageert Royston Drenthe als hij in radioprogramma De Nieuws BV van NPO Radio 1 gevraagd wordt naar zijn investering in Cookeasy. “Als je er een wilt hebben, dan hebben we er nog wel een paar liggen hoor. Dan stuur ik het op.” De voetballer had destijds geen idee waar hij in geïnvesteerd had en verloor door de investering zo’n halve ton. Die ‘knakworstbekers’ stonden (of staan) ergens in een Spaanse loods weg te rotten.

View post on Instagram