Sports

Royston Drenthe doet boekje open over zijn allereerste salaris bij Real Madrid

royston drenthe salaris real madrid 4

Wie kent hem niet? De snelle linksbuiten die op zijn twintigste al miljonair was, Royston Drenthe. Hij maakte op jonge leeftijd de overstap van Feyenoord naar Real Madrid. Een droom die uitkwam voor de voetballer uit Rotterdam. Maar wat gebeurde er toen Royston Drenthe zijn eerste salaris ontving bij Real Madrid? In een aflevering van De Oranjezomer vertelt Drenthe openhartig over dit moment en hoe het voelde om zoveel geld op zijn rekening te zien staan.

Overweldigd door veel nullen

Royston Drenthe herinnert zich nog als de dag van gisteren toen hij voor het eerst zijn bankrekening opende na zijn transfer naar Real Madrid. Hij zag een bedrag staan waar hij alleen maar van had kunnen dromen. Maar de realiteit overtrof zijn wildste fantasieën. Het waren niet zomaar een paar nullen, maar een groot aantal. De jonge voetballer wist niet waar hij het moest zoeken. Hij was, dankzij het eerste salaris van Royston Drenthe bij Real Madrid, in één klap miljonair, maar had geen idee hoe hij al dat geld moest gebruiken.

Wat doe je als je zoveel geld op je rekening hebt staan en nog zo jong bent? Voor Royston Drenthe was het antwoord simpel: een dikke Porsche Cayenne Magnum kopen. Hij gaf toe dat hij als jonge twintiger meteen voor de luxe ging en zichzelf trakteerde op deze auto. Wie kan het hem kwalijk nemen?

Watch on YouTube

Wat was het eerste salaris van Royston Drenthe bij Real Madrid?

Als de presentatoren van De Oranjezomer Royston vragen naar het precieze bedrag op zijn bankrekening op twintigjarige leeftijd, deelt hij zonder aarzeling de cijfers. Hij ontving maar liefst vijfhonderdduizend euro als tekengeld bij Real Madrid en verdiende in zijn eerste jaar bij de club 1,6 miljoen euro. Een gigantisch bedrag voor een jonge voetballer die nog maar net kwam kijken bij de absolute top van het voetbal.

Na Real Madrid speelde Royston Drenthe voor verschillende clubs in binnen- en buitenland. Hoewel zijn carrière niet altijd goed ging, zal hij altijd herinnerd worden als die jonge jongen die vanuit Rotterdam naar Madrid ging.