Ronda Rousey heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt! De voormalige kampioen bantamgewicht schreef donderdag geschiedenis door als eerste vrouw een plekje te bemachtigen in de UFC Hall of Fame. De persoonlijke woorden tijdens haar inductie-speech waren eigenlijk net zo noemenswaardig, en een les voor ons allen:

“Ik ben niet de eerste persoon die het vermogen had om dit te doen, maar ik ben hier omdat ik de eerste persoon ben voor wie je de tijd hebt genomen om naar te kijken. Dat je de energie in ondersteuning steekt.. vanwege jou, ben ik de eerste vrouw die hier staat en deze ongelooflijke eer aanvaard. Hopelijk ben ik de eerste van velen!”

Primeurtjes

Rousey’s carrière blijkt een verzameling aan primeurs te zijn. In 2008 werd ze de eerste Amerikaanse vrouw die een Olympische medaille won in judo, waarmee ze het brons naar huis nam tijdens de Spelen in Beijing. In 2012 werd ze de eerste vrouwelijke strijder die tekende bij de UFC en kort daarna werd ze de eerste vrouwelijke kampioen van de organisatie.

Ze ging van bantamgewicht belt houden van 2012 tot 2015. In januari tekende Rousey een fulltime contract bij WWE. Wat een topwijf: