Cars & Bikes

Cristiano Ronaldo koopt eventjes ‘s werelds duurste auto

's werelds duurste auto Ronaldo

We hebben onlangs nog geschreven over ‘s werelds duurste auto: de Bugatti La Voiture Noire. Die onwijs gekke auto is een one-off van Bugatti. Oftewel, er zijn geen andere van gemaakt. Men vroeg zich af of iemand de astronomische prijs kon betalen. En als er iemand is die dat zou kunnen, dan is het Cristiano Ronaldo wel. En zo geschiedde: de beste man heeft hem nu in zijn autocollectie.

Ronaldo koopt Bugatti

De wereldbekende voetballer is veel met auto’s bezig en heeft al een dikke autocollectie op zijn naam staan. Hier poseert hij dan ook regelmatig mee op zijn sociale media. Laatst zat hij nog met een dikke Mercedes-Benz te showen op Instagram. Een toffe foto met ‘s werelds duurste auto heeft hij nog niet. Wij denken dat daar niet lang op gewacht hoeft te worden, hem kennende.

View post on Instagram
 

Het is alleen nog niet helemaal zeker of de Portugese voetballer de wagen nou daadwerkelijk heeft gekocht, maar als we DailyMail mogen geloven dan dus wel. En anders zullen we het over twee jaar gaan meemaken wanneer de bolide wordt geleverd.

‘s Werelds duurste auto

De Bugatti La Voiture Noire is een one-off van Bugatti die in de essentie een Bugatti Chiron is met een (heel) ander uiterlijk. Bugatti heeft eerder met de Veyron al tal van one-offs gemaakt, maar dat waren meestal gewoon andere kleurtjes verf die gebruikt werden. De La Voiture Noire heeft een geheel nieuwe carrosserie, waardoor je de Chiron niet eens zou herkennen. We hebben het over een auto van maar liefst 16,9 miljoen dollar, al wordt beweerd dat Ronaldo hem met korting heeft gekocht voor 11 miljoen. Poeh poeh.

De auto is qua design gebaseerd op de Bugatti Atlantic, die in de jaren 30 het licht zag. Die auto kon 80 jaar geleden al een topsnelheid behalen van zo’n 220 kilometer per uur. Deze auto is van iets veel krachtigers voorzien. Hierin zit namelijk Bugatti’s vertrouwde W16 (dat zijn twee V8’en naast elkaar). Hierdoor is hij goed voor zo’n 1.500 pk en levert 1.600 aan Nm-koppel. De gassen die het ding produceert vinden zijn uitweg door maar liefst 6 uitlaten. Nu begrijpen we ook wel waarom het ‘s werelds duurste auto is.