Sports

Bizar: voetballegende Romário (58) staat voor sensationele terugkeer op de voetbalvelden

Romário

Sensatie in Brazilië. In het Zuid-Amerikaanse land staat voetballegende Romário, die inmiddels 58 is, voor een sensationele terugkeer op de professionele voetbalvelden. Dat zou hij naar eigen zeggen willen doen, zodat hij samen met zijn zoon Romarinho kan voetballen.

Voetballegende Romário staat voor sensationele terugkeer

Romário staat te boek als één van de beste Braziliaanse voetballers ooit. Hij groeide op in de favela’s van Rio de Janeiro en begon zijn professionele voetbalcarrière in 1983 bij Olaria Atlético. In 1985 maakte hij de overstap naar Vasco da Gama, alvorens hij in 1988 werd aangekocht door PSV uit Eindhoven. In Nederland kende hij veel succes met drie landstitels en twee bekers. Hij werd in zowel het seizoen 1988/89, 1989/90 als 1990/91 topscorer van de Eredivisie.

In 1993 vond hij in FC Barcelona een nieuwe club. Samen met de Bulgaarse legende Hristo Stoichkov en de Deen Michael Laudrup vormde hij een gevreesd trio. Na een conflict met toenmalig trainer Johan Cruijff vertrok hij in 1995 bij Barcelona, om bij Flamengo in zijn thuisland te gaan spelen. Tussendoor werd hij 1994 wereldkampioen met de Braziliaanse nationale ploeg. Begin 1997 verkaste hij opnieuw naar Spanje, ditmaal om voor Valencia te spelen. Daarna volgden nog periodes bij achtereenvolgens Flamengo (1997-1999), Vasco da Gama (2000-2002), Fluminense FC (2002-2004) en opnieuw Vasco da Gama. In 2003 stond hij nog kort onder contract bij de Qatarese Al-Sadd, maar daar speelde hij slechts drie duels. Daarna speeld ehij nog voor Miami FC, Adelaide United, nogmaals Vasco da Gama en América FC.

View post on Instagram
 

Toen hij 43 was, hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Sinds het einde van zijn carrière, staat Romário vooral te boek als politicus. Hij is onderdeel van de Socialistische Partij.

Een terugkeer op de professionele velden?

Toch is het altijd blijven kriebelen bij de inmiddels 58-jarige Braziliaan. Hij is van plan wedstrijden te gaan spelen voor América FC uit Rio de Janeiro, waar hij in de nadagen van zijn carrière al speelde en waar ook zijn zoon Romarinho nu actief is. Op Instagram reageert hij: “Ik ga niet de hele competitie meespelen, maar wel een paar wedstrijden. Zo kan ik een laatste droom waarmaken: samenspelen met mijn zoon. De club speelt momenteel in de tweede divisie van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro. De kampioen van de competitie promoveert naar de hoogste divisie van het staatskampioenschap, waarin grote clubs als Flamengo, Fluminense, Vasco da Gama en Botafogo spelen.

In maart tekende hij al een contract bij de club, en dus lijkt een korte terugkeer steeds dichterbij te komen.