Cars & Bikes

Rolls-Royce van René Froger voor bedrag van 5 nullen afgehamerd

Rolls-Royce René Froger

“Ja alles, alles, kan een mens gelukkig maken”, luidt een zin uit de hit ‘Een Eigen Huis” van René Froger. Al heeft dat ‘gelukkig maken’ ook weleens een houdbaarheidsdatum. Zo kon het materialistisch geluk wat deze Rolls-Royce René Froger bracht, hem niet langer bekoren. De voormalige Rolls-Royce van René Froger is namelijk voor een bedrag van vijf nullen afgehamerd.

Rolls-Royce van René Froger

René Froger kan een toontje hoger zingen, maar zijn Rolls-Royce zingt een toontje lager. De voormalig auto van de zanger heeft betreft rijprestaties een jasje uitgedaan. De Rolls-Royce Corniche V 6.75 V8 Cabriolet 2000 Convertible, zoals de volledige naam van dit vierwielig monster luidt, heeft namelijk sinds de eerste toelating in 2020 wat gebruiksschade opgelopen. Twitteraar Charles Huijskens merkte op dat de voormalige Rolls-Royce van René Froger ‘véél te veel’ olie gebruikt. Ook in de advertentie wordt nadrukkelijk benoemd dat de auto gebruikssporen- en schade heeft naar de leeftijd en kilometerstand van 84.276 kilometer.

View post on Twitter

Unieke Rolls-Royce Corniche V 6.75 V8 Cabriolet 2000 Convertible ontketent geen biedingsoorlog

Wellicht dat deze mankementen er voor zorgden dat er geen biedingsoorlog werd ontketend. Er werd allesbehalve massaal geboden op de Rolls-Royce van René Froger. Het hoogste bod bleef een dag steken op 40.000 euro. Niet bepaald een behoorlijke prijs voor het veilinghuis. Uiteindelijk is dat bod nog ruim verdubbeld: de Rolls werd uiteindelijk afgehamerd voor 94.500 euro. Nog steeds een schijntje van de getaxeerde waarde van 160.000 euro.

View post on Twitter

Wat krijg je terug voor die prijs?

Ondanks deze mankementen is de Rolls-Royce van René Froger een auto van wereldklasse. Het exemplaar ris een zeldzame, vijfde generatie Rolls-Royce Corniche. Deze auto is qua uiterlijk verwant aan de Rolls-Royce Silver Seraph en een zustermodel van de veel bekendere Bentley Azure. Naar verluidt zijn er maar 374 exemplaren van het beestje gebouwd. De cabriolet rijdt op benzine en heeft een vermogen van 379 PK. De pijlsnelle zilvergekleurde Rolls is verder voorzien van lederen bekleding en lichtmetalen velgen.

Met de elektrisch bedienbare carbioletkap is de auto bovendien zomerbestendig. De nieuwe eigenaar kan na een aantal ritjes in de brandende zon er net zo zongebruind bijlopen als the one and only René Froger zelf. Pomp een lekker Froger-hitje door de speaker en je hebt de Froger-vibe helemaal te pakken. Wel oppassen dat je niet te hard gaat rijden, straks heb je nog die ‘Bon Gepakt‘.

Ga voor meer informatie over de afgehamerde Rolls-Royce van René Froger naar de advertentie op Automotive Auctions.