Cars & Bikes

Duitse tuner maakt van deze Rolls-Royce Cullinan een brute terreinwagen

Rolls-Royce Delta 4×4 Cullinan

Of ook de traditioneel aanwezige paraplu is weggewerkt in de deur is niet bekend, maar een Duitse tuner is er in geslaagd om een Rols-Royce Cullinan volledig om te bouwen tot een volwaardige terreinwagen. Vanaf nu kan je – tegen een forse meerprijs uiteraard – omgeven door allerlei luxe zaken ook de woestijn onveilig maken in je Rolls-Royce. Zie hier de Rolls-Royce Cullinan Delta 4×4

Rolls-Royce Cullinan Delta 4×4 als brute terreinwagen

Een Arabische klant vroeg de Duitse tuner Delta om alles uit de kast te halen om van zijn Rolls Royce Cullinan een echte terreinwagen te maken. Geen probleem, zolang er maar wordt betaald. Zo geschiede het en nu kan de hele wereld kennis maken met de enige Rolls-Royce waarmee ook in de meest onherbergzame gebieden in stijl uit de voeten kan.

Luxe, comfort en kracht

Terwijl het Britse merk normaal gesproken bekend staat om de luxe en comfort, is het eigenlijk vreemd dat ze nooit hebben gedacht aan een indrukwekkende 4×4. Welnu, dat hoeft niet meer, Delta heeft het namelijk al gerealiseerd. Dankzij de Duitsers kijk je vanaf nu dus met hele andere ogen naar de luxe Brit op wielen.

Een SUV-versie van de Cullinan is het net niet, maar het komt wel akelig dicht in de buurt. Het hele project rondom de Rolls-Royce Cullinan Delta 4×4 heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Ga maar na, een wagen die normaal gesproken enkel op de gebaande paden verschijnt is meestal niet echt geschikt voor onverharde wegen, bergachtig terrein of woestijnzand. De stijlvolle Brit heeft nu indrukwekkende specs en een heerlijk agressief uiterlijk waardoor we ons stiekem afvragen of de Britten die model niet in hun collectie kunnen opnemen.

Upgrade

Om de Rolls-Royce Cullinan Delta 4×4 een goede start te geven kreeg het model een flinke upgrade. Allereerst werden de banden vervangen door de 33 inch grote en indrukwekkende Mickey Thompson AT banden. Daarmee redde men het uiteraard niet en dus werd ook de wielkast aangepast zodat elke ondergrond makkelijk berijdbaar zou zijn. Kortom, modder, sneeuw en een onvoorstelbaar grote hoeveelheid zand, het is voor deze Rolls-Royce Cullinan 4×4 geen probleem meer.

De wensen van de opdrachtgever gingen echter nog iets verder. Zo kreeg de V12 motor een extra slang om meer lucht aan te zuigen en werd de bodem verstevigd en werden er valbeugels aangebracht. Als extra aandachtspunt werd ook het dak aangepast zodat de eigenaar op een warme dag het dak gewoon lekker open kan gooien. Kortom, je zou de wagen zelfs kunnen gebruiken voor je eigen privé-safari in donker Afrika.

In 5.2 seconden naar 100 km/u

Die aanpassingen zijn leuk, maar uiteindelijk zijn de specs het belangrijkste. Ook daar heeft Delta voor gezorgd. De wagen beschikt nu over een 6,75 liter V12-motor met turbo en produceert een leuke 571 pk en een koppel van 850 NM. In 5.2 seconden schakel je dus vlotjes naar 100 km/u en een topsnelheid van 250 km/u is natuurlijk niet iets om je voor te schamen.

Bijna zes ton

Dat het hele project niet goedkoop was kan je wel raden. Om precies te zijn mocht de Arabische klant zo’n 150.000 euro aftikken voor de modificaties. Kortom, mocht je echt iets apart op de optie willen hebben, check dan even je banksaldo en geef de jongens van Delta een belletje. Grote kans dat ze jouw Rolls-Royce ook kunnen opleuken. Voor de goede orde, een ‘gewone’ Cullinan kent een instaptarief van 432.485 euro. Voor dat bedrag heb je dan een vrij eenvoudige uitvoering met een acceptabele 420 Kw. Mag het ietsje meer zijn, dan kom je al snel terecht bij de duurdere versie met een prijskaartje van 494.452 euro. Al met al ben je inclusief de diensten van Delta minstens zo’n zes ton kwijt. Dan heb je natuurlijk wel een heel bijzondere terreinwagen.

Beeld: Delta4x4
Bron: PureLuxe