Women

Pas bij het daten van vrouwen op voor deze 5 rode vlaggen

rode vlaggen vrouwen 4

Ben jij op zoek naar de ware, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De zogeheten rode vlaggen, die eigenlijk van tevoren al slecht nieuws betekenen. Maar wat zijn voorbeelden van die rode vlaggen die bij vrouwen kunnen voorkomen? Wij zetten er 5 op een rij.

Let bij het daten van vrouwen op deze 5 rode vlaggen

Alle vrouwen zijn weer anders en geen één is er perfect. Dat hoeft ook niet, want de kans is groot dat in jouw ogen je vriendin wél perfect is. Heb je nog geen vriendin, maar ben je wel aan het daten? Let dan goed op deze rode vlaggen. Zo voorkom je dat je misschien een verkeerde (volgende) stap maakt in je liefdesleven.

1. Jaloezie

Ook wij mannen kunnen jaloers zijn. Niemand vindt het leuk als zijn partner wel héél veel aandacht krijgt van het andere geslacht en daar in mee lijkt te gaan. Extreme jaloezie is echter één van de rode vlaggen waar je voor op moet passen. Wordt een like op je foto, elk vriendelijk contact met een meisje door haar onder een vergrootglas gehouden? Dan geeft dat aan dat ze je niet in vertrouwen neemt.

2. Ze is heel iets te vaak dronken

Een drankje op zijn tijd, en zelfs een drankje teveel op z’n tijd, is geen wereldramp. Gaat zij echter vaak aan de fles, of komt ze na elke vriendinnenavonden straalbezopen thuis? Denk dan goed na of dit is wat jij op dit moment zoekt in jouw leven. Ze kan roekeloze keuzes gaan maken onder invloed. Het kan ook zijn dat ze nog te ‘kinderlijk’ is voor jou, als je bijvoorbeeld een serieuze relatie zoekt. Constant drinken is dus één van de rode vlaggen om in de gaten te houden.

3. Gebrek aan eerlijkheid

Dit hoeven niet meteen grote leugens te zijn, maar ook kleine dingen die ze verzwijgt kunnen al tot de rode vlaggen horen waar je oog voor moet houden. Wil ze niet zeggen waar ze was, met wie ze was, of wat ze op d’r mobiel doet? Dan is de kans groot dat ze niet eerlijk tegen je is. Zeker in het begin hoef je niet alles met elkaar te delen, maar oneerlijkheid is geen goede basis. Je hoeft haar nu niet constant vragen te stellen, maar je kan het maar beter weten.

4. Ze gaat ervan uit dat jij haar in alles voorziet

Verdien jij lekker en geef jij veel om je vriendin, dan is een traktatie of een cadeau op z’n tijd natuurlijk alleen maar leuk. Als zij een echt prinsesje is, kan dit al gauw doorslaan. Jij moet altijd trakteren en degene zijn die moeite doet. Niet oké. Spreek haar hierop aan, maar hou ook in je achterhoofd dat dit een reden kan zijn om niet samen verder te gaan. Het moet natuurlijk van beide kanten komen.

5. Ze heeft geen hechte vriendschappen

Een paar, hechte vriendinnen, zijn belangrijk. Heeft ze té veel vriendinnen, dan kan het zo zijn dat ze jou wat gaat verwaarlozen. Toch laat het wel zien dat zij goed is om relaties te onderhouden en iemand heeft om haar hart mee te luchten naast jou.

Denk jij juist dat jullie relatie helemaal in orde is? Check dan ons overzicht van 7 tekenen dat je relatie wel goed zit.