Entertainment

Foto’s: Dit Amsterdamse model is de nieuwe Miss Nederland 2023

rikkie kolle nieuwe miss nederland 2023

Na een zinderende finale in AFAS, ging de Amsterdamse Rikkie Kolle uiteindelijk met de felbegeerde titel van Miss Nederland 2023 naar huis. De verkiezing van Rikkie is gelijk een primeur voor de missverkiezing; het is de eerste keer in de geschiedenis dat een transgender vrouw deze titel pakt.

10 finalisten strijden om de felbegeerde titel van Miss Nederland 2023

De tien finalisten van Miss Nederland 2023– Rikkie Krolle (Amsterdam), Habiba Mostafa (Den Haag), Ruby-Ann Chwatchko (Dordrecht), Nazeli Kouki (Eindhoven), Chanile Hupsel (Barendrecht), Lidewei van der Staaij (Londen), Beate van der Weide (Dordrecht), Nathalie Mogbelzada (Amsterdam), Christina Cairo (Heerhugowaard) en Lou Dirchs (Nijmegen) – streden om de titel van Miss Nederland 2023. Rikkie Krolle trok uiteindelijk aan het langste eind. Zij nam in het AFAS Theater in Leusden de titel, kroon en sjerp voor zich op.

View post on Instagram
 

‘Hele show gestraald en grootste progressie doorgemaakt’

De nieuwe Miss Nederland 2023 heeft volgens de jury de hele show gestraald én gedurende het hele traject de grootste progressie doorgemaakt. “Ze heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie”, zo motiveerde de jury haar keuze.

‘Weet hoe het is om je alleen te voelen’

Rikkie, de nieuwe Miss Nederland 2023, zegt dat zij als transvrouw weet hoe het is om om je alleen te voelen. “Ik wil mij daarom inzetten voor alle kleine Rikkies die te maken krijgen met afwijzing uit hun familie, en hun transitie naar de persoon die zij verlangen te zijn. Door middel van mijn inzet en kracht hoop ik verandering te brengen in de maatschappij. Uiteindelijk gaat het erom dat jij zonder issues kan worden wie je bent en dat dat kan gebeuren wanneer JIJ dat wilt.”

Bekijk hieronder de mooiste foto’s van Rikkie Krolle, de nieuwe Miss Nederland 2023:

View post on Instagram
 

View post on Instagram
 

Header: Instagram @rikkievaleriekolle.