Zoals we allemaal wel door hebben gehad is de huizenmarkt niet meer te overzien. De prijzen die worden gevraagd voor de woningen worden inmiddels een beetje belachelijk. Zo ook met dit rijtjeshuis in Amsterdam.

Prijs rijtjeshuis in Amsterdam is schrikbarend

Amsterdammers kijken er niet eens meer van op maar voor de mensen buiten de Randstad blijft het soms nog echt even schrikken. Maar als je even gaat nadenken is het echt bizar. Je kan voor de prijs van een appartement of rijtjeshuis in Amsterdam, een villa kopen op Texel. Dit rijtjeshuis staat namelijk in Amsterdam-Zuid en is te koop voor een kleine twee miljoen, 1.985.000 euro om precies te zijn.

Vorig jaar was er eenzelfde situatie. Er was in dezelfde buurt een rijtjeshuis te koop gezet voor anderhalf miljoen euro. Toen kreeg dit al verontwaardigde reacties. Nu zijn de prijzen van de huizenmarkt dus nóg meer omhoog gegaan. De prijzen zijn de afgelopen periode gemiddeld met 30 procent gestegen met hogere pieken in bepaalde gebieden.

265_2160 239_2160

Dit is waarom het zo duur is

Dit rijtjeshuis in Amsterdam heeft een kleine uitzondering van andere rijtjeshuizen. Het heeft een relatief groter woonoppervlak. Dit huis bezit 207 vierkante meter. Dat komt dus uit op een prijs van zo’n 10.000 euro per vierkante meter, 9.583 euro om precies te zijn.

Het huis wordt omschreven als een ‘herenhuis uit de jaren ’30. Er zijn drie verdiepingen, zeven slaapkamers, kelder en een schuur in de achtertuin. De hoge prijs zit ‘m in de goede ligging in Amsterdam-Zuid. De woning zit in een rustige buurt met een winkelstraat op loopafstand. Het is gewoon een heerlijk ‘familiehuis’. De nieuwe eigenaar moet nog wel denken aan dingen als isolatie. Dus bovenop de dikke vraagprijs komen nog meer bijkomende kosten!

Bekijk hieronder een aantal foto’s van het rijtjeshuis in Amsterdam.

235_2160 Rijtjeshuis in Amsterdam

 

 

 

Nog niet uitgekeken? Ga voor meer foto’s naar Funda.