Aanstaande zaterdag is het eindelijk zover: Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik stappen tijdens GLORY: Collision 3 samen de ring in. Het is niet de eerste keer dat de twee oog in oog met elkaar staan. Er is dus genoeg stof om over te praten. Vandaag gaan we kijken naar de statistieken van de twee mannen, blikken we terug op de vorige twee gevechten en kijken we vooruit op het gevecht die plaatsvindt op zaterdag 23 oktober.

Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik II – GLORY 49

Wat een spektakel was het vorige gevecht tussen deze twee grootheden. Vijf rondes lang ging het heen en weer. Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik kregen beiden de ene na de andere stoot te verwerken. Uiteindelijk kwam het uithoudingsvermogen van Rico Verhoeven toch weer goed van pas. In de vijfde ronde kreeg Jamal Ben Saddik na een goede head-kick acht tellen, maar wist hij door te gaan. Niet veel later tuimelde Jamal na een goede combinatie alsnog naar de grond en werd het gevecht beĆ«indigd door de scheidsrechter. Daarmee haalde Rico Verhoeven eindelijk zijn gram bij de Belg, nadat hij op 6 maart 2011 in de It’s Showtime Sporthallen Zuid van de Belg verloor door een technische knock-out.

De statistieken van Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik

Om de twee kickboksers met elkaar te vergelijken, zetten we de statistieken van beide heren op een rijtje. Wie denk jij dat er als winnaar de ring uit stapt?

Professionele records

Rico Verhoeven zet de titel op het spel aanstaande zaterdag, maar hij is niet gemakkelijk te verslaan. Met een record van 58-10-0 (18 KO) is hij niet voor niets ‘The King of Kickboksing’. Jamal ‘The Goliath’ Ben Saddik heeft daarentegen wat minder partijen achter zijn naam staan. Met een record van 35-7-0 (28 KO) heeft hij echter een bizar hoog KO-ratio. De verwachting is dus ook dat hij in de eerste rondes voor die knockout gaat.

Lengte en reach

Jamal Ben Saddik heeft voordeel met zijn lengte. De Marokkaanse Belg steekt namelijk 205 centimeter boven de grond uit. Dat is bijna 10 centimeter groter dan Rico Verhoeven (196 cm). Logisch dus dat de Belg ook meer reach heeft (203 cm tegenover 196 cm).

Haat speelt een rol

Waar het tussen Rico Verhoeven en Badr Hari vaak op vriendschappelijke wijze wordt afgehandeld, is daar tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven geen sprake van. Deze twee mannen gunnen elkaar het licht niet in de ogen. Voorafgaand aan het eerste gevecht werd er online al met modder gegooid. Ook tijdens de staredown ging het mis. Deze keer hebben de mannen weer een slecht woordje voor elkaar over. “Ben Saddik is oprecht een slecht persoon”, aldus Rico Verhoeven.

Waar kan je Rico Verhoeven tegen Jamal Ben Saddik kijken?

GLORY: Collision 3 is niet live op TV te zien, maar via een PPV-livestream. PPV-tickets zijn te bestellen op de website van GLORY.