De meeste mannen houden wel van een uitdaging. Zo ook de Belgische jongen Nick Vinckier. Hij bedacht een nieuw experiment, namelijk om elke dag te sporten voor een maand lang. Hier heeft hij een aantal belangrijke levenslessen uitgehaald.

Verschillende challenges

Op 25-jarige leeftijd ging Nick al andere leuke challenges aan. Zo dronk hij 100 dagen geen alcohol aan het einde van 2015 en at hij begin 2016 geen suiker, koolhydraten en vetten. Op dit moment is Nick 31 jaar oud. De Belg is woonachtig in Dubai en sport erg veel. Dat is allemaal te volgen op zijn Instagram account. In 2016 is hij ook gestart met het experiment om elke dag te gaan sporten, voor een tijdsduur van een maand.

Zomer voor de deur

Op 16 mei 2016 startte Nick met de uitdaging. Door middel van een blog hield hij iedereen op de hoogte. Zo schreef hij aan het begin van het experiment: “Mei is de perfecte maand om aan een beach body te werken. De zomer staat voor de deur. Straks zijn het examens en ik sta verder van dat zomerlijf dan ik eigenlijk dacht. En die feestjes, veel feestjes…”.

Elke dag sporten voor een maand

Nick heeft het experiment gebaseerd op de Australische fitnesser Ollie. De Australiër sport elke dag zo’n 20 minuten en houdt dit al meer dan 600 dagenvol. De volgende lessen haalde Nick uit het elke dag sporten voor een maand.

Voeding is érg belangrijk voor summer body

Alleen door sporten krijg je geen summer body (lees hier alles over het kweken van een last minute summer body). Voeding is erg belangrijk. Dat moet je in de eerste plaats op orde hebben. Daarnaast is structureel blijven sporten belangrijk, zodat het minder als een verplichting gaat voelen en meer onderdeel wordt van je dagelijkse routine. Natuurlijk is het niet goed om altijd, elke dag hetzelfde te trainen, dus ben er bewust van dat je op verschillende dagen andere spiergroepen traint. De lengte van trainingen is niet van belang, het gaat voornamelijk om de intensiteit. Daarnaast is het belangrijk om jezelf niet te vergelijken met anderen, want elk lichaam is anders. Wees overtuigd van jezelf en heb vertrouwen.