Quentin Tarantino fans kennen Reservoir Dogs maar al te goed. De film was het filmdebuut van de regisseur die we inmiddels kennen van films als Once Upon a Time in Hollywood, Kill Bill en Pulp Fiction. De nieuwe serie Reservation Dogs is duidelijk gebaseerd op de film, maar vertelt een uniek verhaal.

Nieuwe serie Reservation Dogs

De serie Reservation Dogs focust zich op een reservaat in Amerika. Een aantal tieners in het reservaat vormen een hechte vriendengroep. Daarmee plegen ze kleine misdaden en krijgen ze het aan de stok met een andere bende. Hun doel is duidelijk: ze willen geld sparen om te verhuizen naar Californië. Het leven in het reservaat waar ze wonen is namelijk niet bepaald een pretje. De outfits van de tieners vertonen duidelijke gelijkenissen met de originele cast uit Reservoir Dogs en net als in de Tarantino-films zit er in deze serie ook veel humor. Toch vertelt de serie een uniek verhaal.

Reservation Dogs

Sterke filmmakers voor Reservation Dogs

Het unieke verhaal van Reservation Dogs wordt verteld door twee grote filmmakers: Sterlin Harjo en Taika Waititi. Sterlin Harjo groeide zelf op in Oklahoma (dezelfde staat als waar het reservaat zich bevindt). Taika Waititi won een Oscar met Jojo Rabbit. Andere films waar de filmmaker aan werkte zijn Thor: Ragnarok en The Mandalorian. Ook gaat hij Thor: Love and Thunder voor zijn rekening nemen. De jonge en Native-American castleden van Reservation Dogs zijn dus in goede handen.

Vriendengroep in Amerikaans reservaat

De serie is een productie van het Amerikaanse Fx on Hulu. De releasedatum is 9 augustus, waarbij de afleveringen allemaal zo’n half uur zullen duren. Oordeel zelf aan de trailer of jij tegen die tijd zit te streamen. Zo niet, dan kun je altijd nog Reservoir Dogs van Tarantino opzetten. Die film krijgt niet voor niets een 8.3 op IMDb. Het is overigens maar de vraag of Quentin Tarantino nog veel nieuwe films gaat produceren. Naar verluidt wil hij stoppen met een Rambo-film.