Zo wat heeft dit lang mogen duren, maar eindelijk is de kogel door de kerk! Badr Hari en Rico Verhoeven duiken namelijk eindelijk weer in de ring. De langverwachte rematch werd onder de term ‘Unfinished Business’ door kickboksorganisatie Glory aangekondigd. Beide vechters zijn er al klaar voor, maar die zijn waarschijnlijk nog lang niet zo gehyped als ons!

Badr vs Rico

Het is alweer drie jaar geleden dat de twee bekendste vechters van Nederland het tegen elkaar opnamen. Eind mei 2016 in Oberhausen was het langverwachte gevecht eindelijk daar, maar dat gevecht verliep toch niet helemaal zoals wij hadden verwacht. Badr was niet echt fit, Rico speelde het vrij safe en vervolgens kreeg Badr een armblessure, waardoor het gevecht al snel ten einde kwam. Zonde, maar het vuur is goed aangewakkerd tussen deze twee, dus de rematch belooft pittig te worden!

Rematch Badr Hari en Rico Verhoeven

De vechters posten onlangs al wat op Instagram waaruit we konden oppikken dat er een rematch nu toch eindelijk aan zat te komen. Zo postte Badr Hari een post met daaronder de tekst ‘Time’s up..’ en dat betekent natuurlijk maar één ding: de tijd van zijn vergaande glorie na het verliespartijtje tegen Rico zit er op, tijd voor pay back. Maar de beste man zal eerst nog even zijn schorsing tot december van 19 maanden moeten uitzitten, nadat hij in maart werd betrapt op het gebruik van verboden middelen. Als hij dat bij dit gevecht maar niet meer flikt.

View this post on Instagram

Time's up…

A post shared by Badr Hari (@badrhariofficial) on

Ook Rico liet niet van zich afweten op social media, want hij postte het volgende:

View this post on Instagram

I always finish what I start…..mark my words!

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) on

Gebrand om te winnen

We konden het eerder deze week dus al even via de Instagram van beide vechters opmaken dat er een rematch zou zijn, maar speculeren hoeft nu niet langer meer. Badr en Rico staan op 21 december in de Gelredome in Arnhem tegenover elkaar. Het gevecht zal gaan over vijf rondes en beide vechters zijn gebrand om te winnen. Zo heeft Badr Hari met Said El Badaoui een nieuwe trainer aangesteld en zoals ze zelf laten weten “Ik heb er vertrouwen in dat onze nieuwe samenwerking met succes wordt bekroond.”

Rico is gebrand om de wereld te laten zijn dat hij de beste zwaargewicht ter wereld is. “Voor mij was dat toen al meer dan duidelijk”, zegt hij. “Dat Badr stopte, maakt niet uit. Nu maak ik het liever nog iets duidelijker.” Het is nog onduidelijk of Rico Verhoeven zijn wereldtitel op het spel zet, maar “Dit is de WK-finale, groter dan dit wordt het niet”, zegt Verhoeven in De Telegraaf.