Sports

Red Bull-topman Helmut Marko bevestigt: ‘We hebben gesprekken met Carlos Sainz’

Helmut Marko

2025 zal het jaar worden waarin weleens een hele stoelendans gehouden zou kunnen worden in de Formule 1. De meest bijzondere transfer is natuurlijk die van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari, wat ten koste gaat van Carlos Sainz. Red Bull-topman Helmut Marko heeft nu bevestigd in gesprek te zijn met de Spaanse coureur.

Stoelendans aanstaande in de Formule 1?

Het kwam binnen de Formule 1-wereld toch als een grote schok. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zal in 2025 het team van Mercedes, het team waarmee hij zes wereldkampioenschappen won, inruilen voor het heilige rood van Scuderia Ferrari. Daar zal hij teamgenoot worden van Charles Leclerc. Het gaat echter wel ten koste van Carlos Sainz, en laat dat nu net degene zijn die in de afgelopen twee seizoenen de enige was die Max Verstappen kon verslaan. Twee keer zelfs.

View post on Instagram
 

En dus aast Sainz wel degelijk op een stoeltje in 2025. Er zijn wel wat mogelijkheden, zoals naar Williams als vervanger van Sargeant of naar Visa Cash App RB als vervanger van Ricciardo, maar die zijn voor de Spanjaard zeker niet lucratief genoeg. Wat wél zou kunnen, is een transfer naar Red Bull. De teamgenoot van Max Verstappen aldaar, Sergio Pérez, zit al een paar jaar op de wip, en dus zou hij weleens vervangen kunnen worden. Red Bull-topman Helmut Marko heeft de gesprekken tussen Red Bull en Sainz nu ook bevestigd. Maar er zijn wel degelijk kapers op de kust.

Marko: ‘We hebben gesprekken met Sainz’

In een interview met de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung zegt hij: “We praten met hem, hij beleeft momenteel een sterk seizoen. Maar hij heeft een zeer lucratief aanbod van Audi dat we niet kunnen evenaren of verslaan. We kennen hem nog uit de Toro Rosso-tijd, ook toen reed hij met Max, dus dat is hij gewend.”

Sainz begon zijn F1-carrière in 2015 bij Toro Rosso, nu bekend als Visa Cash App RB, als teamgenoot van Max Verstappen. Audi, dat in 2026 toetreedt tot de Formule 1 als eigenaar van Sauber, heeft nog niets bekendgemaakt over een rijdersbezetting.