Food & Drinks

Lekkere trek? Zo maak je het perfecte patatje stoofvlees

patatje stoofhuis

De één vindt het najaar een absolute nachtmerrie, de ander geniet met geuren en kleuren van het gure weer. Waar we wel allemaal hetzelfde in zijn is: we moeten eten.  Daarom hier een recept dat verdomd lekker is voor het najaar: een patatje stoofvlees.

Recept voor patatje stoofvlees

Het is koud buiten: hoog tijd om zelf de warmte van de keuken op te zoeken. En nee, dat hoeft niet meteen michelin-waardig, maar een beetje je best doen voor een lekker maal kan geen kwaad. Je moet een beetje lief voor jezelf zijn deze dagen. Daarom hier het recept voor een heerlijke klassieker: het perfecte patatje stoofvlees.

Patatje stoofvlees maken

Om te beginnen een lijstje aan benodigdheden (voor 2-3 porties)

  • 0,5 kg ribrunderlap
  • 0.5 el tarwebloem
  • 15 g ongezouten roomboter
  • 150 g middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 0,5 tl gemalen foelie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el ketjap manis
  • 175 ml runderbouillon van tablet
  • Friet hoeveelheid naar wens

Bereidingswijze

Stap 1: 

Snij de runderriblappen in stukken van ongeveer 2 cm. Bestrooi ze met bloem, wat peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in delen. Zet het vuur middelhoog en bak hetrvlees tot het rondom bruin is (reken op ongeveer 10 minuten).

Stap 2:

Terwijl het vlees zachtjes aanbakt snij je de uien in grove halve ringen. Haal het vlees uit de pan en bak deze halve ringen in de restanten in de pan. Bak de uien voor 5 minuutjes en voeg het laurierblad en foelie toe en bak dit nog 1 minuut mee. Hierna voeg je de ketjap en de tomatenpuree er aan toe en doe je het vlees weer terug in de pan.

Hier schenk je de runderbouillon bij en dit breng je aan de kook. Eenmaal kokend zet je het vuur zacht en laat je het geheel 4 uur lang met de deksel op de pan stoven. Ja mannen, een perfect patatje stoofvlees eist het nodige geduld.

Stap 3:

Rond de 4 uur kun je checken hoe ver het vlees is. Het is simpel: valt het uit elkaar? Dan is het klaar. Is het te nat, laat het dan nog even zonder deksel koken. Is het vlees naar wens, gooi dan de friet in de oven/pan/airfryer en serveer het geheel samen.

Bord friet, daarop het stomende stoofvlees, wat mayo erbij en je hebt een patatje stoofvlees dat ongetwijfeld je dag maakt.

View post on Instagram
 

Extra tip

Mocht je nou wat over houden? Wees blij! De dag erna een witte boterham met wat stoofvlees is gegarandeerd een toplunch.