Karten is sowieso al leuk om te doen, maar zeg nu eerlijk, het is toch iedere jongensdroom om in het echt Mario Kart te spelen? We hebben goed nieuws voor jullie, vanaf 2021 kan jij samen met je vrienden real-life Mario Kart spelen in Utrecht. Scheuren door de bochten, beuken en power-ups op elkaar gooien, wie verheugt zich er nu al op?

Real-life Mario Kart

Bij Crazy Karts in Utrecht kon je al langer met elektrische karts over het circuit scheuren. Maar ze hebben de accommodatie tijdelijk gesloten, omdat ze de ervaring willen verbeteren en de banen willen veranderen. Vanaf 2021 kun je baan weer op. Geloof ons, het ziet er echt heel vet uit. Het lijkt wel op real-life Mario Kart met  scherpe bochten, boosts en heel veel vette attributen die aan de leipe kartbaan worden toegevoegd. Ook komen er nieuwe karts, om de ervaring echt onvergetelijk te maken.

mario kart

Verschillende spelelementen en punten verzamelen bij Crazy Karts

Waar het in Mario Kart het doel is om gele sterren te verzamelen, werkt het bij de real-life Mario Kart baan bij Crazy Karts in Utrecht net iets anders. Op de baan zijn namelijk gele kruizen te vinden die een obstakel op de weg naar de finish kunnen vormen. Daarnaast zijn er op de unieke baan allerlei verschillende diamanten te vinden. Hoe meer diamanten je verzamelt, hoe korter je rondetijd wordt. Elke diamant staat namelijk voor een bepaalde aftrek van je rondetijd.

Erg leuk natuurlijk, maar het gaat eigenlijk niet om de rondetijd op deze kartbaan. Op de baan zijn namelijk ook nog verschillende punten te behalen. Die punten zijn eigenlijk belangrijker dan het behalen van de snelste tijd. Degene met de meeste punten, heeft het spel gewonnen. Klinkt leuk, toch?

crazy karts utrecht

Special effects op de kartbaan

De baan zit vol met special effects. Er wordt ook gebruik gemaakt van slimme karts. De karts herkennen namelijk verschillende elementen op de baan. Rijd je over een pijl? Dan krijg je een boost en extra punten. Rijd je over een kruis? Dan vertraagt je kart en verlies je weer een aantal punten. Daar blijft het niet bij, de 90-meter lange baan heeft namelijk niet alleen spelelementen, het heeft ook verschillende rookgordijnen, licht- en geluidseffecten. Al deze special effect zorgen zeker voor een onvergetelijke ervaring, het is net real-life Mario Kart. Hier móét je gewoon heen zijn geweest.

Vanaf 2021 kun je deze kartbaan weer op.