Scandinavië staat bekend om zijn ongerepte natuur, vrouwelijk schoon en een hele welvarende economie. Logisch dus ook dat landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken steeds meer in trek raken. Voeg Lapland (het noorden van Finland) maar aan dit rijtje toe, want hier kun je vanaf nu terecht om over het ijs te scheuren op 13 F1-circuits. Deze replica circuits zijn te vinden in Finland en bestrijken een totale oppervlakte van ruim 500 hectare.

Lapland Ice Driving Experience

Lapland Ice Driving heeft in samenwerking met verschillende experts 13 replica’s gemaakt van bestaande F1-circuits. Ieder circuit is een exacte kopie van bestaande, legendarische circuits. Denk dus aan de Nürburgring, Silverstone en Paul Ricard. Het verschil is echter dat je niet over een normale weg raast, maar over een bevroren meer.

De dikste wagens

Het is sowieso al vet om lekker te driften over een circuit van ijs, wat ook nog eens een kopie is van je favoriete circuit. Maar om dit in je eigen auto te doen leek de organisatie van dit spectaculaire event een beetje boring. Om die reden hebben zij ervoor gezorgd dat jij de beschikking hebt over een Lamborghini Huracan, Ferrari 458 of Porsche 991 GT3. Kan het nog bruter? Zolang je niet door het ijs zakt is verongelukken haast onmogelijk, de baan is immers vlak en bijna geheel leeg.

Lapland-Ice-Drive-Experience-Zweden-gewoonvoorhem auto racen gewoonvoorhem Lapland-Ice-Drive-Experience-Zweden-gewoonvoorhem 1 lapland racen lake bevroren gewoonvoorhem Lapland-Ice-Drive-Experience-Zweden-gewoonvoorhem 2

Heb jij komende tijd nog geen vakantie op de planning staan? Dan zou is deze baan toch wel iets om eens serieus in overweging nemen. Tussen 8 januari en 23 maart is de baan open en kun jij dus over bovengenoemd ijscircuit scheuren met je favoriete auto. Tot die tijd kun je jezelf alvast opwarmen met de video en de foto’s. Het is overigens een tweedaagse experience. Aan jou om te besluiten hoe vaak je gaat rijden (5 x 30min – Performance pack of 8 x 30min – Intensive pack). Meer informatie is te vinden op de website van Lapland Ice Driving

Zo’n twee daagse experience komt natuurlijk wel tegen een bepaalde prijs, die begint bij €1900 en op kan lopen tot €4800. Better start saving up!