Other

Dit is de reden dat jouw vriendin zo obsessief je puistjes uitknijpt

Puisten Uitknijpen Vriendin

Het ritueel van puistjes uitknijpen hoort nu eenmaal bij de meesten relaties, waar je vriendin vaak niet meer te stoppen is als ze eenmaal is begonnen. Tegenwerken geeft meestal een reacties als: “Nou, laat me even”. Amerikaanse Psychotherapeut Matt Traube – gespecialiseerd in lichaamsgeoriënteerd herhalend gedrag, dus ook het uitknijpen van puistjes – legt uit waarom dit een noodzakelijke handeling is voor je vriendin.

Puistjes uitknijpen zorgt voor goed gevoel

Volgens Traube geeft het uitknijpen van puistjes dezelfde bevrediging die je krijgt bij het kapot drukken van bubbeltjesplastic. Iedere keer als je vriendin een puistje uitknijpt komt er een shot dopamine vrij in haar hersenen – dezelfde stof die je goed laat voelen na een intense workout. Het is ook een stof die verslavend is, en in dit geval zijn jouw verstopte poriën haar intermediair voor deze geweldige drug.

Teken van affectie of stress

Als een verslaving aan dopamine de reden is, zou een extra rondje in de sportschool de oplossing zijn. Toch zit er meer achter deze handeling waarbij je vriendin de wurmen uit je rug schiet. Puistjes uitknijpen is namelijk een diepe vorm van affectie. Ook zegt Traube dat het een teken is dat je partner voor je wilt zorgen, en je gezondheid probeert te waarborgen. Een andere mogelijke verklaring kan nog zijn dat je vriendin gestrest is. Een ontspannen weekend organiseren zal mogelijk tijdelijk rust geven voor je arme huid.

Andere oplossingen

Als je het echt vervelend vindt hebben we aantal oplossingen. Er zijn YouTube-kanalen als Dr. Pimple Popper waar je vriendin haar bevrediging kan halen. Ook is het goed voor je vriendin om te weten dat het uitnijpen van eigen puisten de grootste dopamine shot geeft. Traube zegt verder dat je eerlijk moet zijn naar je partner. Als jij het vervelend vindt is er niets mis mee je vriendin te vragen een alternatief te zoeken.