Als mede-eigenaar van Red Bull heb je wat betreft het bedrag op je bankrekening, niet veel te klagen. En daarom dacht mede-eigenaar Dietrich Mateschitz: ik koop mijn eigen privé eiland! Het eiland genaamd Laucala Island ligt net voor de kust van Fiji en wauw… Dit is zéker geen verkeerde vakantiebestemming!

Privé-eiland

Mateschitz kocht het eiland in 2003 en in eerste instantie genoot hij zelf van het eiland met zijn familie en vrienden, maar tegenwoordig kan iedereen er naartoe. Zo kun je er een villa huren voor $4,000, golfen, zwemmen, duiken, uit eten en wat dan al niet meer… Voorzien van alle gemakken en het ziet er super luxe uit. Dat heeft die Mateschitz goed voor elkaar.

Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-07 Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-01 Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-03

Dietrich Mateschitz

Dietrich Mateschitz is een Oostenrijkse ondernemer en verdient wel lekker als mede-eigenaar bij Red Bull. Hij bezit een niet al te misselijke 49% van alle aandelen in Red Bull GmbH. Tja, als je zoveel procent in aandelen van het multi-national bedrijf hebt, dan moge in ieder geval duidelijk zijn dat je over een aardig zakcentje beschikt. Dat moet ook wel als je zo even van de familie Forbes dit eiland voor 7 miljoen pond kan aftikken.

Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-06 Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-05

Laucala

Hoe vet zou het eigenlijk ook zijn als je, je eigen eiland hebt? Ja, daar kunnen we lang of kort over praten, maar dat is natuurlijk gewoon retegaaf. Zo kun je de buurman van Jack Sparrow worden of dit waanzinnige eiland kopen. Alhoewel de gedachte om naast Jack Sparrow te wonen en een paar flessen rum open te trekken ook wel een uitermate leuke activiteit zal zijn. Moeten we toch zeggen dat die Matevic het goed voor elkaar heeft met zo’n waanzinnig eiland. En het fijne is natuurlijk dat hij je instaat stelt om toch de ervaringen van een privé-eiland te beleven, zonder dat je er een hoeft te bezitten. Je zal wel 4.000 dollar moeten neerlappen, maar dan heb je ook wel een hele dikke beleving.

Privé-eiland