Als mede-eigenaar van Red Bull heb over het bedrag op je bankrekening niet veel te klagen. En daarom dacht mede-eigenaar Dietrich Mateschitz: ik koop mijn eigen privé eiland. Het privé-eiland genaamd Laucala Island ligt net voor de kust van Fiji en dat is absoluut geen verkeerde vakantiebestemming!

Privé-eiland

Dietrich Mateschitz kocht het privé-eiland in 2003 en in eerste instantie genoot hij zelf van het eiland met zijn familie en vrienden. Tegenwoordig kan echter iedereen er naartoe. Zo kun je op het privé-eiland een villa huren voor 4.000 dollar, golfen, zwemmen, duiken, uit eten en wat dan al niet meer. Voorzien van alle gemakken en het ziet er super luxe uit. Dat heeft die Dietrich Mateschitz goed voor elkaar!

Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-07 Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-01 Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-03

Dietrich Mateschitz

Dietrich Mateschitz is een Oostenrijkse ondernemer en verdient wel lekker als mede-eigenaar bij Red Bull. Hij bezit een niet al te misselijke 49 procent van alle aandelen in Red Bull GmbH. Tja, als je zoveel procent in aandelen van het multi-national bedrijf hebt, dan moge in ieder geval duidelijk zijn dat je over een aardig zakcentje beschikt. Dat moet ook wel als je zo even van de familie Forbes dit privé-eiland voor 7 miljoen pond kan aftikken.

Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-06 Private-Island-x-Dietrich-Mateschitz-05

Laucala

Het lijkt ons wel wat, zo’n privé-eiland bezitten. Alleen zal dat, kijkend naar onze bankrekening, nog een paar eeuwen kunnen duren. We kunnen dan ook niet anders zeggen dan dat die Dietrich Matevic het goed voor elkaar heeft met zo’n waanzinnig privé-eiland. Als je toch een klein beetje van die miljardairsexperience proeven? Dan kan je natuurlijk altijd nog een verblijf regelen op het eiland van Dietrich Mateschitz. Moet je alleen wel een dikke 4.000 dollar moeten neerleggen. Maar eerlijk is eerlijk: dan heb je ook wel een hele dikke beleving.

Privé-eiland

Wil je toch een stuk goedkoper uit zijn? Neem dan eens een kijkje naar deze 5 privé-eilanden die je voor een spotprijs kunt huren.