Actueel

Kassa! Zoveel poen harkt Van Gerwen binnen met winst World Series of Darts Finals

michael van gerwen prijzengeld

Michael van Gerwen heeft voor de vijfde keer in zijn carrière de World Series of Darts Finals gewonnen. Een kijkje naar het prijzengeld dat Michael van Gerwen overhoudt aan de winst.

Michael van Gerwen wint World Series of Darts Finals op historische wijze

Michael van Gerwen heeft op historische wijze de World Series of Darts Finals in Amsterdam gewonnen. De Nederlandse dartspeler behaalde zijn vijfde titel in dit toernooi, waarbij hij Nathan Aspinall versloeg met 11-4 in de finale. Dit gebeurde nadat Van Gerwen eerder al voor spektakel had gezorgd door in de halve finale tegen Luke Humphries met 11-10 te winnen, inclusief een historische negendarter.

Van Gerwen toonde zijn formidabele dartvaardigheden ondanks een recente gebitsoperatie en een periode van rust in de zomermaanden. Aspinall, die Van Gerwen eerder dit jaar had verslagen, kon in de finale niet op tegen de thuisfavoriet en behaalde slechts een gemiddelde score van 85 punten. Van Gerwen won daardoor zijn vijfde World Series of Darts Finals-titel, de eerste sinds 2019, met relatief gemak.

Het hoogtepunt van het toernooi was de historische negendarter die Van Gerwen gooide in de halve finale. Deze overwinning versterkt zijn positie als een van de beste darters ter wereld, en hij streeft ernaar om de nummer één van de wereld te worden. Van Gerwen is trots op zijn prestatie en kijkt met voldoening terug op zijn overwinning in Amsterdam.

View post on Instagram
 

Hoeveel prijzengeld neemt Michael van Gerwen naar huis na winnen World Series of Darts Finals?

De recente World Series of Darts Finals was niet alleen sportief gezien een succes. Ook op financieel vlak gaat de Nederlandse darter op vooruit. Zo kan Michael van Gerwen maar liefst 87.000 euro aan prijzengeld bijschrijven.

Terwijl deze geweldige prestatie ongetwijfeld reden is voor een groot feest, is er een kleine kanttekening. Het prijzengeld dat Michael van Gerwen heeft gewonnen, telt namelijk niet mee voor de wereldranglijst. Voor het toernooi worden spelers uitgenodigd door de PDC en hoeven ze zich niet te kwalificeren. Het zou oneerlijk zijn als ze ‘zomaar’ geld zouden verdienen voor de wereldranglijst, wat verklaart waarom het prijzengeld niet meetelt. Desondanks blijft MvG op de tweede plaats staan op de Order of Merit, net achter de wereldkampioen Michael Smith.

Ook Van Barneveld deed mee

Ook de Nederlandse dartslegende Raymond van Barneveld gaat niet met lege handen naar huis. Als kwartfinalist tijdens dit prestigieuze evenement, gaat hij naar huis met een mooie som van 20.000 euro vaan prijzengeld, oftewel 17.500 pond.

Totale prijzengeld World Series of Darts Finals onder de loep

Niet alleen de Nederlanders gingen met een flinke zak geld naar huis. Wij hebben de prijzengelden van de verschillende darters op een rijtje gezet:

Winnaar Michael van Gerwen: 75.000 pond
Runner-up: Nathan Aspinall: 35.000 pond
Verliezende halvefinalisten: Luke Humphries en Peter Wright: 25.000 pond
Verliezende kwartfinalisten: Raymond van Barneveld, Dimitri van den Bergh, Rob Cross en Keegan Brown: 17.500 pond