Sports

Wedstrijd van 40 miljoen? Zoveel prijzengeld krijgt PSV voor overwinning op Sturm Graz

psv prijzengeld sturm graz

PSV walste over Sturm Graz heen en staat met één been in de Champions League play-offs. Hoeveel prijzengeld heeft PSV verdiend met de overwinning op Sturm Graz?

PSV staat met één been in de Champioins League play-offs

PSV zet een belangrijke stap richting de Champions League-play-offs met een overtuigende 4-1 overwinning op Sturm Graz. Luuk de Jong draagt met twee doelpunten bij aan de dominante prestatie, hoewel gemiste kansen voor enige frustratie zorgen bij coach Peter Bosz. Ondanks de ontmoeting met Sturm Graz, geen topploeg, toont PSV superioriteit met een 3-0 voorsprong binnen een half uur. Sturm Graz scoort uit een standaardsituatie, maar PSV behoudt controle en Ibrahim Sangaré bezegelt een 4-1 overwinning. Het team heeft nu een comfortabele voorsprong van drie doelpunten voor de volgende wedstrijd in Oostenrijk. Deze overwinning bereidt een mogelijke play-off voor tegen Rangers FC of Servette.

Bosz is kritisch

Ondanks het feit dat de uitslag weinig te wensen overlaat, is Bosz kritisch over het vertoonde spel van PSV. “Hier zit geen chagrijnige coach, begrijp me niet verkeerd. Voor deze uitslag had ik vooraf getekend, maar niet voor ons spel. Ik vond ons de eerste helft in tactisch opzicht niet goed staan”, zei Bosz na afloop van het duel. “Misschien komt het doordat ik mijn spelers inmiddels goed ken en weet waartoe ze in staan zijn. Ik vind dat ik meer moet eisen van mijn jongens. Als we succesvol willen zijn en de groepsfase willen halen, dan moet de lat omhoog. Ik neem geen genoegen met middelmaat.”

View post on Instagram
 

Zoveel prijzengeld heeft PSV verdient met de overwinning op Sturm Graz

Wanneer PSV het tweeluik tegen Sturm Graz wint, dan krijgen de Eindhovenaren gegarandeerd vijf miljoen euro aan Champions League prijzengeld van de UEFA. Bij een verlies wordt 500.000 euro veiliggesteld en een plek in de groepsfase van de Europa League, dankzij een unieke regel van de UEFA. De Champions League play-off wedstrijd wordt vaak gezien als een kans van 40 miljoen euro. PSV’s vooruitgang naar de groepsfase waarborgt een minimum van 35 tot 40 miljoen euro. Bovendien garandeert deelname aan de Europa League 10 tot 15 miljoen euro en een extra 5 miljoen euro als PSV de derde kwalificatieronde wint, een beloning die vervalt bij Champions League kwalificatie.