Cars & Bikes

Prijsdaling tweedehands auto’s: Occasion gemiddeld 500 euro goedkoper

Prijzen tweedehands auto's dalen fors

Zit je te twijfelen om een tweedehands auto aan te schaffen? Dan is dit het perfecte moment; de prijzen van tweedehands auto's zijn namelijk aan het dalen. Lees hier alles over de prijsdaling van tweedehands auto's.

Prijsdaling tweedehands auto’s

Ondanks dat vrijwel alle prijzen stijgen, is er in elk geval één product dat niet meedoet aan deze trend: tweedehands auto’s. Vergeleken met het begin van 2023 zijn de prijzen aanzienlijk gedaald; je betaalt op dit moment 500 euro minder dan voorheen. Dat blijkt uit gegevens van AutoScout24. Dus als je nu een mooie tweedehands auto scoort, bespaar je gemiddeld genomen een goede 500 euro.

Hoeveel betaalde je voorheen?

In het begin van 2023 legde je gemiddeld 24.519 euro neer voor een occasion. Afgelopen oktober is dat gemiddelde gedaald naar 24.097 euro. Alleen vergeleken met oktober 2022 liggen de occasionprijzen wel hoger (+3,0%). Ook lijkt men steeds meer tweedehands auto’s te verkopen. Zo is ook het aanbod op het platform flink gestegen. Afgelopen oktober stonden er 214.287 tweedehands auto’s te koop op het platform, dat is 5.525 (+2,7%) meer dan september. De prijsdaling van tweedehands auto’s geldt overigens niet alleen voor tweedehands brandstof auto’s, ook bij de elektrische auto’s daalt de prijs. Vergeleken met vorig jaar oktober (2022) zou je nu gemiddeld 6.917 euro minder betalen, want op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs van een tweedehands elektrische auto 41.661 euro.

De top 5 best verkochte occasions

Dan kun je je afvragen, wat zijn de meest verkochte occasions? Van de populairste occasions die rijden op brandstof hebben we een mooie top 5 kunnen maken. Op de vijfde plek staat de Renault Clio, en op plek 4 staat de Audi A3. Op de derde plek staat de Opel Corsa, en op de tweede plek staat de Volkswagen Polo. De best verkochte brandstof occasion is de Volkswagen Golf. We hebben niet alleen een lijst van de top 5 occasions die rijden op brandstof, maar ook een top 5 van de best verkochte elektrische occasions. Op de vijfde plek staat de Renault ZOE, een plek hoger staat de Tesla Model X. Op de derde spot heb je Audi e-tron, en op de tweede plaats staat de Tesla Model 3. De best verkochte elektrische occasion? Dat is de Tesla Model S.