Niet iedereen is erover uit wat voor een auto de Porsche Vision GT precies is. Voor de één heeft het er alle schijn van dat het de opvolger zou zijn van de 918 Spyder, terwijl een ander het houdt op een compleet nieuw model. Zoals altijd is de realiteit ontnuchterend. Het is namelijk een concept model voor Gran Turismo 7.

Porsche Vision GT in Gran Turismo 7

Dat het bovenstaande als een grote teleurstelling wordt ervaren kunnen we ons voorstellen. Het goede nieuws is dat je deze Porsche in actie kan zien als virtuele wagen. De maker van Gran Turismo, Polyphony Digital, werkte in het verleden al samen met diverse autofabrikanten. En eerlijk is eerlijk: het resultaat mag er wezen. De Porsche Vision GT is namelijk één van de meer opvallende wagens uit de game.

porsche vison gt

Lichtgewicht EV

Het hele idee van de Porsche Vision GT is goed aangepakt. De Porsche Vision GT is een lichtgewicht sportwagen met een elektrische aandrijflijn. Dat bedenken valt niet mee, in de meeste gevallen zijn dergelijke wagens verre van beperkt als het gaat om het gewicht. De exacte technische specs zijn nog niet bekend, maar dat het spectaculair klinkt, daar zijn de meesten het wel over eens.

porsche vision gt

Porsche Vision GT

Wat betreft de vormgeving is het een typische Porsche wagen. Het kent een futuristisch ontwerp met subtiele verwijzingen naar de Mission R. Zie jij jezelf hier al in rondscheuren?