Is dit een deal die we in de toekomst vaker gaan zien? Een Belgische man heeft zijn Porsche Panamera verkocht voor 0,95 Bitcoin. Hiermee was hij eindelijk zijn auto kwijt.

Belg verkoopt Porsche Panamera voor Bitcoin

De verkoper had de Porsche Panamera al geruime tijd te koop staan voor een redelijke geldprijs. Maar maandenlang kreeg hij nauwelijks goede aanbiedingen. Hij besloot het anders aan te pakken en zette de auto te koop voor 0,95 bitcoin. Wat bleek? Binnen enkele uren had hij al een koper en was hij eindelijk van de auto af. Dit is misschien een deal die we in de toekomst veel vaker gaan zien.

0,95 bitcoin is flink wat geld

0,95 bitcoin, dat is nog aardig wat geld. Om even de vergelijking te maken, 1 bitcoin heeft op dit moment een waarde van 28.500 euro. Met 0,95 bitcoin kom de Porsche Panamera uit 2011 dus uit rond de 27.000 euro, helemaal niet slecht, zeker aangezien de bitcoin net flink is gezakt van zijn record van $40.000 (ruim 32.000 euro).

Porsche panamera

Een kenner van de bitcoin-wereld

De Belg is geen onbekende in de bitcoin-wereld. Zo kocht hij de dikke Porsche Panamera zelf ook in ruil voor bitcoin, vijftig om precies te zijn. Die hadden toen een waarde van 810 euro per stuk. Hij verkocht toen al zijn bitcoins om er een bijna nieuwe auto mee te kopen. Nu dat de waarde van de bitcoin enorm is gestegen, hoefde hij ‘m maar voor een kleine 0,95 bitcoin te koop te zetten. “Omdat ik zelf al jaren in de bitcoin geloof, besloot ik mijn Porsche voor 0,95 bitcoin te koop te zetten. En met succes, zo blijkt. Amper enkele uren nadat de advertentie verscheen, is de auto al verkocht. Ik heb al een voorschot ontvangen.”

Hij durft ook een duidelijke voorspelling te doen voor de toekomst: “Ik verwacht dat onze overheid het binnenkort als officieel betaalmiddel zal erkennen, want bitcoin zijn ongetwijfeld de toekomst”, zegt de Vlaams-Brabander.

Bron: AD