Porsche slaat de handen in één met Star Wars en werkt samen met Lucasfilm aan een ruimteschip om de nieuwe en laatste film van de trilogie te promoten. Het model, ter ere van Star Wars: The Rise of Skywalker, zal worden getoond tijdens de filmpremière in december.

Porsche x Star Wars

De twee geven niet heel veel vrij over het proces, maar het lijkt er op dat Porsche en Lucasfilm nog in de beginfases zitten van het ontwerpproces. Volgens Porsche zijn er de komende weken bijeenkomsten in Stuttgard en in San Francisco waarin het ontwerpen van het speciale voertuig plaatsvindt.

Een Porsche-ruimteschip

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat moeten we ons er nou precies bij voorstellen? Het gaat om een ruimteschip, iets wat haarfijn aansluit bij de verhaallijn van de legendarische Star Wars films. Over ruimteschepen zelf heeft Porsche natuurlijk weinig kaas gegeten, maar van design daarentegen, weten ze alles af. Het voertuig zal dan ook duidelijk van de hand van Porsche komen, wanneer het aankomt op de looks.

In de eerste door Porsche vrijgegeven beelden zien we elementen van de elektrische Porsche Taycan gemixt met ruimtevaart-aspecten. Volgens de ontwerpers is het een leuke uitdaging. Op het eerste gezicht hebben Star Wars en Porsche namelijk niet veel met elkaar gemeen, maar wanneer het aankomt op de filosofie van designen lijken er meer raakvlakken te zijn dan verwacht. Het doel van de samenwerking gaat verder dan alleen de promotie van de nieuwe film. De nauwe samenwerking tussen de twee biedt zowel Porsche als de makers van Star Wars nieuwe ervaringen en nieuwe kennis.

Star Wars en zijn samenwerkingen

Porsche is niet de eerste autofabrikant die een project als deze aangaat met de makers van Star Wars. Eerder creëerde Nissan al meerdere op Star Wars geïnspireerde voertuigen. Bijvoorbeeld de Titan AT-M6 Walker of de Millennium Falcon-inspired Rogue. Ook Mercedes-Benz ging de samenwerking al eens aan. Hoe het geheel er precies uit gaat zien blijft een geheim tot aan de première van Star Wars: Te Rise of Skywalker. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, dan kun je via deze speciale website precies zien waar de ontwerpers zich op dit moment mee bezig houden.