Cars & Bikes

Zien! Eerste beelden en info Porsche 992 Sport Classic gelekt

Porsche 992

Oeps foutje! De nieuwe Porsche 992 Sport Classic is gelekt. Hoe deze brute supercar eruit komt te zien? Lees en kijk vooral even verder.

Nieuwe Porsche 992 Sport Classic

De nieuwe bolide is terug van weggeweest. De Duitse autofabrikant Porsche heeft besloten om met de 992 de Sport Classic weer terug te brengen. Dat hebben we overigens niet vernomen via de officiële kanalen, maar via gelekte foto’s. Het model ken je naar alle waarschijnlijkheid van de 997. Met een oplage van slechts 250 stuks, was de bolide zeer zeldzaam. De nieuwe Porsche 992 Sport Classic is ook zeldzaam, maar krijgt wel een hogere oplage. In totaal gaat Porsche 1.250 exemplaren maken van de 992 Sport Classic. Deze informatie was per ongeluk gelekt door Griekse Car & Driver.

Foto’s gelekt van nieuwe Porsche 992 Sport Classic

Door Car & Driver kwam er een hoop informatie en foto’s van de nieuwe bolide online. Zo zagen we de brute kleur van de auto: Sport Classic Grey. Daarnaast krijgt het interieur een zogeheten two-tone interieur dat volgens diverse bronnen de naamcombinatie Classic Cognac en Ascot Brown draagt. Het is nog onduidelijk welke krachtbron Porsche gaat gebruiken voor de Porsche 992 Sport Classic. Naar verluidt gaat het om een Carrera-motor.

Specificaties van de Porsche 992 Sport Classic

Als het gaat om een Carrera-motor krijgt de Porsche 992 een 3.7-liter zescilindermotor en levert daardoor een dikke 550 pk. Deze kracht wordt volledig naar de achterwielen gestuurd. Standaard kiest de autofabrikant voor een handgeschakelde bolide voor de 992. Daarnaast kiest Porsche voor de zevenbak en niet de zesbak. Al is deze informatie niet door Porsche zelf bevestigd. Ook over de prijs is nog niets bekend. Onze verwachting is dat je voor deze bolide diep in de buidel moet tasten Het is nog eventjes wachten op de officiële onthulling, maar deze gelekte informatie en foto’s gaat dit naar verluidt niet lang meer duren. We wachten met spanning af!

Ga voor meer foto’s van de Porsche 992 Sport Classic naar Autoblog.