Cars & Bikes

Deze legendarische Porsche 917K uit ‘Le Mans’-film wordt voor absurd bedrag geveild

Porsche 917K

Sommige auto’s zijn van gigantische invloed geweest voor de ontwikkeling van bepaalde auto’s. Voor Porsche is de Porsche 917K daar één van. Deze invloedrijke auto heeft een interessante geschiedenis: van racen op Le Mans tot spelen in een film, deze 917K deed het allemaal. En nu wordt ‘ie dus geveild.

Porsche 917K

Deze iconische auto uit 1970 heeft het dus allemaal gezien en gedaan. Daarnaast is het wel vet om de Steve McQueen film, ‘Le Mans’ te kijken en te denken: dat kan mijn auto zijn. Maar voordat je al dit soort dingen droomt: de auto is miljoenen waard, dus is ‘ie helaas niet weggelegd voor iedereen. Toch blijft de Porsche 917K een beest van een auto waar iedereen stiekem van zou kunnen dromen. Al helemaal nu de wagen een filmster is. Daarnaast is deze auto zelfs voor hedendaagse begrippen bloedsnel, dus je zal je ook niet vervelen met een bolide zoals deze.

Eén van de gave dingen aan deze Porsche 917K is dat de auto daadwerkelijk mee deed aan Le Mans in 1970. Helaas reed deze specifieke auto de wedstrijd niet uit, want na 43 rondes op een natte baan crashte de auto. Toch was dit niet het einde, want Porsche won de overall race dat jaar wel. Deze gecrashte 917K werd herbouwd om te spelen in de film ‘Le Mans’. Daarna werd de bolide nog een keer omgebouwd tot een 917 Spyder zodat ‘ie mee kon doen aan de European InterSerie Championship. In 1974 ging de auto met ‘pensioen’ en werd hij herstelt tot zijn voormalige Le Mans glorie.

Auto met miljoenenwaarde

Zoals we dus al zeiden: de Porsche 917K gaat onder de hamer. De bolide met zijn 12 cilinder boxer-motor gaat naar verwachting miljoenen opleveren. Dat is natuurlijk ook logisch voor een auto met zo’n geschiedenis. Er wordt verwacht dat de auto tussen de 16 en 18,5 miljoen dollar op gaat leveren. Mocht je dit als wisselgeld in je achterzak hebben zitten, dan kan hij van jou worden. Anders wordt het toch een lastig verhaal. Voor dat geld kan je dan net zo goed een Taycan Cross Turismo kopen.

Watch on YouTube