Drugsbaron Pablo Escobar had een lifestyle waar een zieke auto niet gemist kan worden. Hij had dan ook een aardig voertuigje om mee rond te racen. Pablo Escobar bezat namelijk deze Porsche!

Oorsprong verhaal

In 1974 werd de International Race of Champions (IROC) opgericht. Voor deze competitie was het idee dat er twaalf coureurs uit verschillende rijddisciplines in identieke auto’s gingen racen. Zo wilde ze erachter komen wie nou echt de beste racer was. Voor de eerst editie werd de Porsche 911 RSR uit 1974 gebruikt. Deze auto was speciaal voor deze competitie ontworpen. Het gele exemplaar is eigendom geweest van misschien wel de bekendste drugsbaron ooit: Pablo Escobar.

pablo-escobar-3

Pablo Escobar zijn Porsche 911 RSR

Pablo Escobar stond natuurlijk niet zelf aan de start van de IROC wedstrijden. Dit was weggelegd voor de Braziliaanse Formule 1-coureur Emerson Fittipaldi. Laatstgenoemde vloog helaas door de bocht tijdens de IROC, hierdoor moest hij de race verlaten. Vervolgens is de auto – waar trouwens maar vijftien exemplaren van zijn gemaakt – gerestaureerd en overgekocht door, ja je raadt het al, Pablo Escobar.

Don Pablo heeft vervolgens een 935-kit op het voertuig gezet. Pablo Escobar gebruikte de Porsche voor raceactiviteiten. Ja onze cocaïnekoning had ook een leventje in de racewereld. Dit is bij menig mens niet heel bekend. Pablo deed dit overigens onder een ongeloofwaardig verhaal dat hij een business had in fietsen. Na zijn dood in 1993 is de wagen in de stalling ingegaan om vervolgens terug te gaan naar de Verenigde Staten.

Uiteindelijk is er weer een hele restauratie geweest om de auto weer naar de originele ‘Fittipaldi-kleurstelling’ te brengen.

Pablo Escobar Porsche

Kosten van de auto

Eerder dit jaar werd de wagen te koop gezet door Dupont Registry voor 2,2 miljoen dollar, dit is omgerekend zo’n 1.850.000. Nu is de auto laatst wéér te koop gezet, nu was het alleen geen vaste prijs maar konden mensen bieden. Het laatste bod wat we weten lag op 850.500 dollar dit is 735.754,79 in euro’s.