Het is even zoeken, maar op Airbnb kan je de vetste appartementen vinden. Voor de mannen onder ons die iets meer peace and quiet zoeken tijdens hun weekend of week weg, hebben we bij deze de meest populaire Airbnb ter wereld voor je. In the middle of nowhere, zonder internet en omringd door natuur, blijkbaar!

Airbnb in Aptos

Aptos? Nee, daar hadden wij ook nog nooit van gehoord. De desbetreffende Airbnb (genaamd Mushroom Dome) ligt in een plaatsje aan de Californische kust, in de buurt van Santa Cruz. Zoals we al zeiden, heb je geen internetverbinding en biedt het onderkomen je alle rust die je nodig hebt. Daarnaast ligt de Airbnb hartstikke afgelegen en kan je er alleen komen met behulp van papieren instructies. Er zijn al 5800 gasten geweest van over de hele wereld.

De inrichting van de Mushroom Dome

De omgeving van de Airbnb is ongetwijfeld om over naar huis te schrijven, maar de inrichting oogt ook knus en natuurlijk. Vanuit de slaapkamer heb je een fantastisch uitzicht en de ronde bogen van de Dome maken het tot een ruimtelijk geheel.

Tiny home trend

De Mushroom Dome heeft zijn populariteit niet alleen te danken aan de rust en natuur om de Airbnb heen, maar ook de tiny home-trend speelt hier een rol in. Mensen willen steeds vaker in unieke woningen verblijven en kiezen daardoor frequent voor (boom)hutten of een tiny home.

Op tijd reserveren

Per jaar zijn er twee of drie plaatsen vrij, dus je moet er wel op tijd bij zijn. Acht maanden van tevoren, om precies te zijn. Dan heb je echter wel wat; de Mushroom Dome is hartstikke betaalbaar. Een nachtje kost je 156 dollar.