Er is weer een razend populair spel beschikbaar in de App store en Google Play store. Het spel ‘Among Us’ is ineens erg in populariteit gestegen. Voor degenen die het nog niet gespeeld hebben, wij leggen je uit wat je moet doen en wat het doel van het spel is.

Among Us

Het spel bestaat eigenlijk al een lange tijd. In 2018 bracht InnerSloth Among Us op de markt. In eerste instantie was het niet zo populair, maar de afgelopen maanden is het wereldwijd door verschillende gamers en streamers opgepakt en enorm populair geworden. Ook in Nederland wordt het nu immens veel gespeeld.

Among us

Doel van het spel

Among Us werkt eigenlijk heel simpel. Je zit in een lobby van 6 of 10 man. In de game moet je taken uitvoeren om een ruimteschip te starten. Eén van de mensen in de lobby is een mol. Deze moet ervoor zorgen dat de anderen de opdrachten niet goed kunnen uitvoeren of hij moet de deelnemers vermoorden. Wanneer iemand anders het lichaam van het vermoorde poppetje vind, dan komt er een stemronde. Wanneer iedereen op de goede mol stemt, heeft de mol verloren en de rest gewonnen.

Mocht er niet goed gestemd worden, dan volgt er een tweede ‘Among Us’ ronde. De spelers moeten weer verder met opdrachten uitvoeren en de mol moet het proberen te saboteren en spelers elimineren. Wanneer iemand iets verdacht ziet, kan hij op de ‘emergency button’ drukken. Dan volgt er weer een stemronde, zo gaat het spelletje eigenlijk in verschillende rondes door. Als de mol overblijft bij de twee laatste spelers in de lobby, dan heeft de mol gewonnen. Je kunt het dus best goed vergelijken met het populaire tv-programma ‘Wie is de Mol’, alleen dan wat simpeler en wat groffer.

Verschillende Youtubers en streamers spelen Among Us en laten het zien op Twitch of Youtube. Wil je nou zien hoe het gaat? Bekijk de video hieronder.