Een pooltafel is een veel gevraagd onderdeel van een goede mancave. Het past goed in het rijtje van dartborden, een eigen tap, een chille bank en een beamer. Maar een pooltafel alleen is tegenwoordig niet meer alles wat je kunt krijgen. We hebben er nu namelijk één gevonden in de stijl van een ouderwets Volkswagen-busje. En die combineert de auto-interesses met het authentieke spelletje.

De pooltafel als Volkswagen-busje

In dit ouderwetse busje van Volkswagen kun je niet rijden, maar je kunt er wel iets anders mee doen. Een potje pool spelen is wel één van de nieuwste dingen die je waarschijnlijk hebt gezien die mogelijk zijn met iets in de oude en beroemde VW-stijl. Toch is het mogelijk als je deze tafel hebt.

Voor de verzamelaars is het een must-have, maar het is niet zoals een écht busje. Om hem op de goede hoogte en speelbaar te krijgen is hij namelijk halverwege door midden gezaagd. Op die manier speel je dus eigenlijk een potje pool of biljart in het midden van het busje en niet op het dak. Anders had je een trap nodig gehad bij elke beurt.

pooltafel

Gebruiken als aanhanger

Wat wel handig is aan deze pooltafel, is dat hij echt op wielen is en meegenomen kan worden als aanhanger. Zo kun je, als je een echte die-hard bent, dit halve Volkswagen-busje achter je echte Volkswagen-busje hangen en gaan poolen waar je wilt. Hij kan niet meer op eigen kracht rijden omdat er geen motor en stuurmechanisme meer in zit, maar slepen kan dus nog wel. Dat is weer eens wat anders dan een peperdure caravan.

pooltafel

Nog veel meer in de stijl

De populariteit van de ouderwetse Volkswagen-busjes is verre van afgenomen. Naast deze pooltafel zijn er nog vele andere creaties geïnspireerd op of gemaakt van de iconische camper. Zo hebben we eerder al gekeken naar deze bierkoeler als mini-busje. Ook die heeft functionele wielen, maar is een maatje kleiner. Als klap op de vuurpijl is de volledige bus ook een keer met Lego nagebouwd.