Door middel van eindeloos scrollen op Instagram, kom je vanzelf de leukste en bijzonderste dingen tegen. Zo kwamen we recentelijk deze excentrieke polsstokhoogspringster uit Spanje, genaamd Clara Fernández tegen. Inmiddels is ze viral gegaan en heeft ze aanzienlijk veel – voornamelijk mannelijke – fans aan haar lippen hangen.

 

Polsstokhoogspringster Clara Fernández

De dame in kwestie is dus de 18-jarige Clara Fernández. Fernández is een internationale atlete uit Barcelona in Spanje. Ze doet mee aan internationale wedstrijden en heeft er zelfs al een aantal gewonnen. Ook op sociale media blijft de brunette niet onopgemerkt. Op Instagram heeft ze een enorme fanbase opgebouwd en tikt ze inmiddels de 332 duizend volgers al aan. De Catalaanse Clara is ongeveer 1,78 meter lang, maar komt met haar polsstok nog veel hoger dan dat uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clara Fernández (@claraaafernandez)

Privéleven Clara Fernández

Clara laat niet veel los over haar privéleven en interessante informatie over de Spanjaard is er dan ook bijna niet te vinden. Wat we ontdekt hebben, is het vermogen van de brunette uit Catalonië. Ze heeft namelijk aardig wat geld bij elkaar gesprongen en is inmiddels zo’n 100.000 dollar waard; ongeveer 87.000 euro! Fernández verdient haar geld voornamelijk aan bedrijven die haar sponsoren. Deze sponsors waren er al vroeg bij, omdat ze al langer een talent in Spanje bleek te zijn. Eén van haar sponsoren is het bekende kledingmerk Nike. Het modeconcern had al vroeg in de gaten dat Fernández een ware marketingmachine zal worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clara Fernández (@claraaafernandez)

Gouden toekomst in het verschiet?

Ondanks haar jonge leeftijd van 18 jaar is Clara Fernández al opgenomen in de Women’s Overall Ranking, waar ze op de 8264e plek terug te vinden is. In de Women’s Pole Vault staat ze momenteel op de 250e plaats, terwijl ze eerder ook al twee weken op de 156e plaats heeft gestaan. Haar laatste wedstrijd ging om de Trofeo Ibercaja in Zaragoza. Hier eindige ze, binnen haar categorie, op een knappe 3e plaats.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Clara Fernández (@claraaafernandez)