“Als je niet sneller bent, moet je sluwer zijn!”, kopt de Limburgse politie hun Instagram-post. Sluw waren ze zeker. De politie paste namelijk een slimme tactiek toe om een verduisterde auto in beslag te nemen.

Knalgele Ferrari blijkt verduisterde auto

Het is 13 juni. Tijdens een doodgewoon ritje op de snelweg stuit de Limburgse politie ineens op een knalgele Ferrari. Na het checken van de gegevens blijkt deze auto al te zijn verduisterd. Dit was dé uitgelezen kans om de auto dan eindelijk van de weg te halen. Maar wat doe je als de desbetreffende bolide veel sneller is dan jij? Dan moet je slimmer zijn.

Een slimme tactiek om het snelheidsmonster van de weg te halen

In plaats van de verduisterde auto proberen in te halen, waarmee je het risico loopt op een gevaarlijke en wellicht kansloze achtervolging, paste de politie een slimme tactiek toe. Er moest namelijk een moment komen dat de bestuurder ging tanken. Een sportwagen slurpt benzine, dus dat zou niet heel lang duren. Tot die tijd stelde de politie zichzelf schuw op en een ruime afstand van de wagen.

Geen achtervolging, maar wachten tot tankmoment

“Het is wellicht onnodig te vermelden dat deze sportauto vele malen sneller is dan het gemiddelde politievoertuig. Daarbij brengt iedere achtervolging risico’s met zich mee voor andere weggebruikers en natuurlijk ons zelf.” Meldde de politie op Instagram. Toen de verduisterde auto dan eindelijk ging tanken, sloegen ze toe.

“Door goede onderlinge samenwerking van onder andere de Landelijke Eenheid Dienst Infra Zuid Oost, Team Surveillancehonden Limburg en collega’s van de Basisteams werd het juiste moment afgewacht. Want wat bleek, ook sportauto’s moeten meestal nog brandstof tanken. Op dit moment sloot het vangnet en kon de auto in beslag genomen worden. Mooi resultaat, altijd fijn als iets retour rechtmatige eigenaar mag en dat ook nog eens zonder beschadigingen.” Originele eigenaar blij, politie blij, bestuurder niet zo blij.

Beeld: Instagram Politiehonden Limburg.