De meeste van ons hebben hier wel last van gehad. Jaren geleden bedacht je ooit een ‘grappige PlayStation gebruikersnaam,’ maar naarmate je ouder werd kwam je er toch achter dat deze naam niet optimaal was. Tot voorheen bood Sony je hier alleen de oplossing in om een heel nieuwe account te creëren, maar dat resulteert natuurlijk in het verlies van al je online verdiensten. Vandaag is het eindelijk zover en kunnen we deze ‘beschamende’ gebruikersnamen veranderen!

PlayStation gebruikersnaam

Sony kondigde in oktober 2018 al aan dat we onze namen zouden kunnen veranderen, maar nu is het ook echt zover. Mocht je zoveel mogelijk geld willen besparen dan raden we je aan om nu wel in één keer een goeie gebruikersnaam te verzinnen. De eerste keer is namelijk gratis en daarna zal het je 10 euro per keer kosten, of 5 euro als je in het bezit bent van een PlayStation Plus-abonnement.

Naamwijziging

Misschien raak je nu in paniek en denk je: hoe gaan mijn vrienden dan weten wie ik ben als ik mijn gebruikersnaam heb veranderd? Nou Sony heeft aan jullie gedacht! Je kan ervoor kiezen om je oude gebruikersnaam dertig dagen lang naast je nieuwe naam te laten zien. Zo ziet iedereen precies onder welke nieuwe naam jij deze nieuwe games gaat spelen. Toch niet tevreden met je nieuwe naam? Dan kan je hem altijd gratis terug veranderen naar je oude gebruikersnaam.

Sony moest er wel bij vermelden dat de nieuwe online naam in “het merendeel van alle PlayStation 4-games” wordt getoond, maar dat in sommige gevallen de oude gebruiksnaam vooralsnog wordt getoond.