Het moment waar veel gamers op wachten komt steeds dichterbij. Eind dit jaar komt dan eindelijk de PlayStation 5 uit. We weten er tot nu toe niet alles van. Wat we wel weten is hoe hij eruit gaat zien, welke controller erbij zit, de mogelijke pre-order datum, en de waarschijnlijke prijs. Ook is er al bekend gemaakt dat je een PS5 zonder schijfstation kunt aanschaffen. We hebben vandaag weer nieuws voor je over de toekomst van gamen.

Geen oude games op de PlayStation 5

Aan het einde van dit jaar zit elke (gamende) man weer aan de TV gekluisterd, want dan komt de PS5 uit. Sony doet nog een beetje mysterieus over de lancering en welke specificaties de console bezit. Nu is er wel iets nieuws bekend gemaakt. Er kunnen alleen spellen van de PlayStation 4 en PlayStation 5 in.

Dit is balen voor de old school gamers die gehoopt hadden dat ze hun retro PS3 spellen mee hadden kunnen nemen naar de next-gen console. Dit is niet bekend gemaakt door Sony zelf, maar door een support-pagina van Ubisoft die gaat over het upgraden van PS4 games naar de PS5. Nadat dit groter in het nieuws kwam, heeft de pagina het stuk meteen verwijderd. Erg mysterieus weer dus.

Playstation 5

Verschil met Xbox

Op zich is het niet heel gek dat er geen oude games op de PlayStation 5 gespeeld gaan kunnen worden. De PS4 had deze mogelijkheid ook niet en Sony heeft al eerder aangegeven dat het spelen van oude spellen maar voor een kleine doelgroep interessant is. Dit is een groot verschil met de grootste concurrent Microsoft, die al meerdere malen heeft benadrukt dat de nieuwe Xbox Series X wel alle spellen van de Xbox 1, & Xbox 360 kan afspelen. Voor retro PlayStation gamers is het dus voor de hand liggend dat ze snel de overstap maken naar de console van Microsoft.

PlayStation richt zich dus op de toekomst terwijl Xbox meer vasthoudt aan het verleden. Wij kijken uit naar hoe dit verder gaat ontwikkelen en houden jullie uiteraard op de hoogte van alle nieuwtjes over de twee verwachte spelcomputers.