Een creatieve Poolse piloot besloot een stukje luchtigheid te brengen in deze moeilijke tijd. De piloot ging de lucht in boven Polen en schreef daar een bijzondere boodschap.

‘Make Beer Not War’

De Tecnam P2008JC vloog een zeer zorgvuldige vliegroute en schreef het bericht in de lucht: ‘Make Beer Not War’. Daarnaast was hij zelfs in staat om het bericht met een klein hartje te ondertekenen. Met de boodschap was de piloot bijna vier uur bezig. Nadat het toestel om 16.37 uur was opgestegen van de luchthaven Poznań-Ławica, draaide het vliegtuig naar het westen om ruimte te maken voor het spellen van de boodschap. Uiteindelijk landde het vliegtuig weer om 20.33 uur veilig terug op de luchthaven. Daarnaast activeerde de piloot, volgens de Daily Mail een noodbaken om de aandacht op het bericht te vestigen. Zelfs als ze dit niet hadden geactiveerd zouden ze er nog steeds in zijn geslaagd om de boodschap over te brengen. Dit kwam omdat bezoekers van de website FlightRadar24 de boodschap halverwege in de lucht al opmerkten.

Niet de eerste keer

Het was niet de eerste keer dat een piloot zo’n boodschap schreef boven Polen. Het vliegtuig is eigendom van vliegschool Smart Aviation en zij stuurden eerder ook al iemand de lucht in om een reactie te maken over Russische invasie in Oekraïne. Vorige maand schreef een ander vliegtuig een bericht met de tekst: ‘Fck Putin’. Ook dit bracht een hoop reacties op Sociale Media.