Door een kleine fout in één van de meest beruchte bochten op Monza krijgt Formule 3 coureur Alexander Peroni (en met hem de rest van de autosportwereld) de schrik van zijn leven. Met hoge snelheid vliegt de wagen al spinnend de lucht in. Het goede nieuws? Hij is -wonder boven wonder- ongedeerd.

Schrik zit er goed in

De tragische crash van Formule 2 coureur Anthoine Hubert zit nog vers in ieders geheugen. Tijdens de races van dit weekend is duidelijk dat de fatale crash van de jonge coureur niemand onberoerd heeft gelaten. Vandaag krijgen autosportliefhebbers opnieuw een schrik te Verwerken. Alexander Peroni crasht tijdens een Formule 3 race op Monza op bizarre wijze.

Van rijden naar vliegen

Door een kleine fout in een van de beruchte bochten op Monza kwam Peroni iets te wijd uit de bocht gereden. De australiër raakte de ‘sausage kerb’. Door de hoge kerbstone vloog de neus van Peroni’s Campos Racing F3-auto de lucht in. De wind die daarna onder de auto kwam deed de wagen opstijgen als een ruimteschip. Na meters de lucht in te vliegen stapt de Australiër zonder kleerscheuren uit. Een wonder, als je de beelden van de crash ziet.