Gear

Met deze speciale bureaustoel kan je altijd een dutje doen op kantoor

powernap bureaustoel

Goede bureaustoel is van levensbelang. Wat nou als wij jou vertellen dat wij de beste bureaustoel ooit hebben gevonden?

Goede bureaustoel is van levensbelang

Heb je een zittende functie, dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om een goede bureaustoel onder je kont te hebben. Zeker als je de hele dag moet zitten, loop je de kans op rugklachten als je stoel niet voldoende ondersteuning biedt. Om lichamelijke klachten te voorkomen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om even een dutje te doen. Of je baas daar echt blij van wordt is maar de vraag. Met deze bureaustoel heb in ieder een goed argument om even helemaal weg te zakken en gewoon helemaal niks te doen. Dit is de perfecte bureaustoel voor een powernap.

Voel je weer fris en fruitig na powernap deze bureaustoel

Je kunt veel dingen doen om je even helemaal op te laden. Je kunt bijvoorbeeld even naar de snackautomaat lopen of voor de zoveelste keer koffie gaan pakken. Echt effectief is dat niet. Teveel koffie is namelijk niet bevorderlijk voor je gezondheid en van teveel snacks word je ook niet veel fitter. Wat dan wel helpt, is een echte powernap. Dat is niet alleen lekker voor jezelf, ook je baas wordt er vrolijk van, je bent na een powernap in de middaguren namelijk een stuk productiever. Doen dus.

De powernap is het alternatief voor de Zuid-Europese siësta. Natuurlijk kun je overwegen om die siësta ook op je werk te introduceren, maar waarschijnlijk gaat je leidinggevende er niet vrolijk van worden. Jammer, want door even een rustpauze in te lassen, realiseer je wel een optimale win-win situatie. Hoe ga je het dan dus wel aanpakken? Heel simpel: door middel van een bureaustoel met een extreme relax-functie voor een powernap.

Dutje op kantoor was nog nooit zo lekker

Het lijkt misschien overdreven, maar deze powernap bureaustoel je in staat om even heerlijk weg te doezelen op je werk. Kwestie van de voetensteun goed instellen, even zitten en de rugleuning in standje ‘nu-echt-niet-storen’ zetten. Die een kleine 15 minuten je ogen dicht en je voelt je als herboren. Het goede nieuws is dat de stoel minder kost dan de meest gangbare ergonomisch vormgegeven bureaustoelen. Voor zo’n 540 euro ben je klaar. Daarmee heb je nog een extra argument: die extra productiviteit kost je werkgever dus een investering van 2,04 euro per dag. De kosten heeft je baas er dus weer binnen een paar weken terugverdiend.

Watch on YouTube

Hoog tijd om je baas te overtuigen

Is je werkgever nog niet overtuigd van deze powernap bureaustoel? Dan hebben we hier nog meer argumenten.  De auteur van het inmiddels beroemde boek ‘Take A Nap!’ stelt zelf dat een dutje van 15 tot 20 minuten wonderen verricht. Door zo’n korte rustpauze kan je lichaam zich even helemaal resetten. De voordelen zijn legio: je bent alerter, hebt meer oog voor details en je beschikt over meer energie. Juist de effecten van een slaaptekort, iets wat vaker voorkomt, worden door een powernap geminimaliseerd. Dat is geen overbodige luxe. Slaapgebrek kan namelijk leiden tot tal van klachten:

  • Geestelijke vermoeidheid
  • Verminderde concentratie
  • Slechter functionerend geheugen
  • Extra prikkelbaar
  • Gevoeliger voor stressfactoren
  • Hoge bloeddruk

De keuze is dus vrij eenvoudig. Wil je beter presteren en gezonder blijven, neem dan even een korte powernap. Met bovenstaande argumenten in de hand, is de kans groot dat je werkgever overstag gaat.