Other

Met deze tips zorg jij voor een perfect verloop van de eerste date

eerste date

Eindelijk is het gelukt en heeft de vrouw van je dromen ‘ja’ gezegd. Niet op het huwelijksaanzoek, maar op je uitnodiging voor een date. Chapeau! Het is zover, maar hoe pak je het aan en nog belangrijker: hoe hou je die zenuwen onder bedwang? Een paar uur lang in het gezelschap verkeren van je droomdate is een ding, het tot een doorslaand succes maken is natuurlijk iets heel anders. Het goede is dat wij exact weten hoe je enorm koel kunt blijven.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Nee, een date hoeft geen verkapte tv-quiz te worden, maar je wil uiteraard wel het een en ander van haar weten. Dat betekent dus vragen stellen. Nu is niet elke vrouw een communicatiewonder op hoge hakken, dus een beetje voorbereiding kan geen kwaad. Je wilt immers niet dat ze elke vraag met een saai ‘ja’ of ‘nee’ gaat beantwoorden. Kortom, je zult je vragen zo moeten formuleren dat een kort antwoord niet tot de opties behoort en dat je, met een beetje mazzel, je op haar antwoord kunt voortborduren. Niks is immers zo vervelend als een situatie waarin van een echt gesprek geen sprake is. Weet je niet waar je moet beginnen? Deze vragen op de eerste date werken altijd.

Kies de juiste outfit

Tenzij jij het type bent wat zich kiplekker voelt in een driedelig Hugo Boss kostuum, zul je ook even stil moeten staan bij wat je aantrekt. In veel gevallen is het slim om even te checken wat voor type mensen in de eetgelegenheid komen waar je naartoe gaat. Een jeans met de nieuwste Nike sneakers is misschien niet zo’n geschikt idee als je naar een restaurant met één of twee Michelinsterren gaat. Zorg er in ieder geval voor dat de kleding die je aantrekt comfortabel zit en waar jij je prettig bij voelt.

Zenuwachtig voor de eerste date

Dat je zenuwachtig bent tijdens een eerste date is logisch, maar hier is het goede nieuws: zij is dat ongetwijfeld ook. Net als jij hoopt ook zij dat het een geweldige date gaat worden. Kortom, maak je niet druk, het slechtste wat er kan gebeuren is dat het alleen maar gezellig wordt. Alles wat meer is, is een mooie meevaller. Wees gewoon jezelf en ga niet nadrukkelijk proberen om een goede indruk te wekken door je anders voor te doen dan hoe je in het echt bent. Een ervaren vrouw prikt daar namelijk zo doorheen.