We mogen ons weer op gaan maken voor de Monterey Car Week, en in het bijzonder het belangrijkste evenement ‘Pebble Beach Concours d’Elegance’, dat gehouden wordt van 15 tot en met 20 augustus. Het biedt het podium voor Mercedes om te debuteren met de Mercedes-Maybach Vision 6 Convertible. Een geweldenaar van 6 meter lang die wordt aangedreven door vier elektromotoren (voor elk wiel één). Mercedes-Maybach heeft een vermogen van 750 pk genoemd, waarmee de de klassieke, old-school sportieve grand tourer in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 km/u kan knallen – zijn theoretische actieradius ligt op 500 kilometer.

Vision 6 concept

In de bovenstaande korte teaser geeft Mercedes alvast een sneak-preview met een aantal ontwerp eigenschappen van dit nieuwe concept. Er wordt een kort dek, laag profiel met klassieke lange kap getoond die geschilderd is in hetzelfde rood als de Mercedes-Maybach Vision 6 uit 2016. Zo wijst dit op een soort van nieuw Vision 6 Concept. Binnen zien we witte leer- en bronsaccenten in een cabine die een beetje futuristische steampunk uitstraalt. Dan zien we massale chroomwielen die eruit zien alsof ze vandaag de dag al in productie zijn gegaan – zo zijn er zelfs functionele remmen te zien.

Dus wat deze cabrioletversie ook is, het komt dichter bij de productie. Hierdoor kunnen wij in ieder geval niet meer wachten tot Mercedes-Maybach zijn eigen indrukwekkende cabriolet bij Pebble zal presenteren. Nog niet warm genoeg? Zie hieronder hoe Marchettino een kijkje nam naar de soortgelijke Vision Mercedes-Maybach 6 die op afstand kan worden bestuurd!