Goed nieuws! Peaky Blinders seizoen 6 verschijnt deze week nog op Netflix. Minder goed nieuws: dit is ook meteen het laatste seizoen. Maar niet getreurd. De mannen uit Birmingham gaan eruit met een knal.

Peaky Blinders seizoen 6

De serie Peaky Blinders  gaat over de familie Shelby. Aan het begin van de 20ste eeuw staat de familie aan de top van het criminele circuit in Birmingham. De Eerste Wereldoorlog is net voorbij en alles lijkt onzeker. Veel mensen proberen weer een plek te vinden in de maatschappij. Zo ook Tommy Shelby, de leider van de Peaky Blinders. Het laatste, zesde seizoen van de veelgeprezen gangster-serie heeft als releasedatum 10 juni gekregen op de streamingdienst. Kortom: we kunnen eindelijk weer gaan genieten van Tommy Shelby en zijn bende.

Wat we kunnen verwachten in het nieuwe seizoen? Het vijfde seizoen eindigde met een cliffhanger van jewelste. Want wie is ‘Black Cat’ die Tommy in de slotaflevering verraadde en hoe gaat hij zijn nieuwe vijanden dit keer te slim af zijn? Iedereen wacht in spanning af richting de grote finale.

Laatste seizoen van Peaky Blinders is het einde van een tijdperk

De zesde aflevering van het slotseizoen betekent het einde van een tijdperk. Maar niet getreurd: zo wordt er gewerkt aan een film enr staan er ook nog meer spin-offs op de planning. Dat onthulde Steven Knight, de regisseur van de serie. “Ik noem de serie het einde van het begin”, aldus Steven. “We gaan eerst nog een film opnemen, en daarna gaan we kijken of we een aantal spin-offs in beweging kunnen zetten. Als dat gebeurt, dan zullen die allemaal onderdeel zijn van hetzelfde universum.” Voor het zover is gaat nog wel even duren. Dus je kunt eerst vanaf 10 juni in elk geval genieten van het zesde en laatste seizoen van Peaky Blinders. Bekijk de trailer van Peaky Blinders seizoen 6 om alvast in de stemming te komen: