Cillian Murphy kennen we allemaal als Thomas Shelby uit de serie Peaky Blinders. De acteur speelde ook in vele andere films. Wat zijn nou eigenlijk zijn eigen favoriete films?  Cillian Murphy tegen Rotten Tomatoes over de films in zijn top 5.

Cillian Murphy deelt zijn favoriete films met Rotten Tomatoes

Rotten Tomatoes is een grote website die filmkenners aan het woord laat en filmscores samenstelt uit officiële recensies en meningen van kijkers. De website liet Cillian Murphy aan het woord over zijn favoriete films.

Scarecrow (1973)

In de Batman-films speelde Cillian Murphy de rol van Scarecrow, maar deze film heeft niets met zijn Batman-personage te maken. In de film volgen we twee mannen: één is een zeeman (gespeeld door niemand minder dan Al Pacino), de ander is net ontslagen uit de gevangenis. De levens van de beide mannen kruisen zich met elkaar als ze besluiten samen te reizen.

Mean Streets (1973)

De legendarische regisseur Martin Scorsese nam Mean Streets voor zijn rekening. Mean Streets gaat over de jongen Charlie die zich in het maffialeven in New York langzamerhand probeert op te werken als belangrijke misdaadbaas. Robert De Niro speelt de rol van Johnny Boy, een vriend van Charlie.

La Haine (1995)

Ook La Haine is één van de favoriete films van Cillian Murphy. De Franse film gaat over rellen die uitbraken nadat een jongen werd mishandeld door de politie tijdens een verhoor waarin het er heftig aan toe is gegaan. Tijdens de rellen komt een jongen in handen van een pistool dat een politieagent kwijtraakt, waarna de situatie al gauw ontspoort.

The Butcher Boy (1997)

In The Butcher Boy volgen we het jongetje Francie Brady. Zijn jeugd wordt gekenmerkt door verlies en geweld, en dus gaat hij steeds meer op in zijn eigen fantasieën en droomwereld. Wanneer hij er helemaal alleen voor komt te staan nemen zijn fantasieën echter gewelddadige vormen aan.

The Night of the Hunter (1955)

Het is duidelijk: de films die Cillian Murphy het vetste vindt, zijn voornamelijk oude films. The Night of the Hunter is zelfs al 65 jaar oud. Deze klassieker, over een seriemoordenaar die een weduwe probeert te verleiden en haar zo te bestelen, wordt nog steeds gezien als één van de beste films die ooit is uitgebracht. Wat dat betreft is het een must-see voor elke acteur.

Los van films waarin Cillian Murphy zelf te zien is (zoals Inception), blijven wij toch doorgewinterde Peaky Blinders-fans. Jij ook? Check dan dit artikel over het einde van de serie én het goede nieuws dat daar aan vast zit.