Peaky Blinders: wie kent het niet? Thomas Shelby en zijn gang worden al 5 seizoenen lang gevolgd door het Birmingham van de jaren ’20 en we zitten op het puntje van onze stoel. Hoe meer Peaky Blinders, hoe beter. En nu is er meer: er is een pub geopend waarin jij je haast in de serie kunt begeven.

De wereld van Peaky Blinders

Er wordt meer en meer ingespeeld op het succes van deze Engelse hitserie, waarvan we nu al smachten naar het zesde seizoen. We kunnen al whisky bestellen die lijkt op die uit de serie en er is al een heus Peaky Blinders-bordspel. Nu is ons nog meer heugelijk nieuws ter ore gekomen: er is in Nederland een bar is geopend, helemaal in de stijl van Peaky Blinders.

peaky blinders

Shelby Public House

In Den Haag kun je het ‘Shelby Public House’ vinden, die van oorsprong een Ierse pub is. Ze hebben de pub een complete make-over gegeven en de menukaart is uitgebreid. Hierdoor is er een ouderwets-Engelse sfeer ontstaan die doet denken aan de tijd van de Shelby’s. Als je voor de complete ervaring wil gaan, kun je natuurlijk in je outfit in stijl komen of met het kapsel van toen. Zo kun je jezelf echt omtoveren tot een van de leden van de gang.

peaky blinders

Whisky drinken in Peaky Blinders-stijl

Het vernieuwde menu staat bijna op de kaart, want op 30 november zullen ze aftrappen met deze vernieuwing, of in dit geval ‘veroudering’. Naast de borrelplanken, tosti’s en bitterballen komen er in ouderwets Engelse stijl ook fish&chips en traditionele taarten op te staan.

Als je een whisky-liefhebber bent kun je hier zeker ook terecht. Deze liefde wordt aan je overgedragen door middel van proeverijen en masterclasses met whisky als thema. Je whisky wordt ook afgestemd op de cocktails of gerechten die je bestelt, dus ze hebben er wel verstand van.

Het Shelby Public House is zeven dagen per week geopend en wacht op jouw bezoek.